Ongelijke baardgroei

Moderne man met een baard
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Vraag: Ik heb te maken met een nogal ongelijke baardgroei. Vooral rond de kin zijn bepaalde plekken dik begroeid, terwijl andere minder weelderig zijn. De dicht begroeide plekken blijven vrijwel altijd zichtbaar, zelfs na zorgvuldig scheren verdwijnen ze niet helemaal, en ze komen opmerkelijk snel weer terug.
 
Als man heb ik niets tegen een baard of stoppelbaard, maar ik vind het esthetisch aantrekkelijker wanneer de baard overal wat gelijkmatiger is en niet alleen op bepaalde plaatsen. Een volledige ontharing door middel van bijvoorbeeld een laserbehandeling zie ik echter niet als een haalbare optie.
 
Ik hoop dat mijn uitleg een beetje begrijpelijk is, en ik hoop natuurlijk ook dat je wellicht tips hebt om dit effect wat te verminderen, want ik vind het niet echt mooi zo.

 
Antwoord: Het is vervelend om te horen dat je kampt met ongelijke baardgroei. Het is een veelvoorkomend probleem waar helaas niet veel aan te doen is. Zoals je zelf al aangeeft, zou een permanente ontharingsmethode, zoals laserbehandeling, de enige mogelijkheid zijn om van dit probleem af te komen.
 
Echter, begrijpelijk genoeg vind je dit geen aantrekkelijke optie. Gelukkig zijn er andere benaderingen om de ongelijkheid in baardgroei wat te verminderen. Je zou kunnen experimenteren met verschillende baardstijlen die de nadruk leggen op de dichter begroeide gebieden en de minder begroeide plekken subtiel camoufleren. Een getrimde stoppelbaard kan bijvoorbeeld een meer gelijkmatige uitstraling geven.
 
Daarnaast is het belangrijk om je baard goed te verzorgen. Regelmatig trimmen en gebruik van baardolie kunnen helpen bij het temmen van je baard en het creŽren van een meer gestileerde look.
 
Overleg ook eens met een barbier, die wellicht specifieke tips kan geven op basis van je gezichtsvorm en haargroei. Het belangrijkste is om een stijl te vinden die je zelfvertrouwen geeft en die je zelf mooi vindt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kan ik mijn baard voller krijgen?