Haar in de ogen

Kapsel voor mannen met halflang haar
Foto: Y Photo Studio/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik heb halflang haar. Het eindigt zowat 2,5 cm onder mijn neus en ik zou willen vragen of er methodes zijn om de haren samen te houden, want het is nogal lastig om te studeren met haar in de ogen.
 
Ik ben een man, dus heb ik liever géén diadeem. Ik dacht eerder aan een lintje of iets dergelijks.

 
Antwoord: Interessant genoeg is het zo dat sinds mannenkapsels (vooral die van jonge mannen dan) weer langer worden, dit een probleem geworden is. De haarverzorgings- en schoonheidsindustrie echter heeft deze potentiële markt nog niet bewerkt. Het beste wat je zal vinden zijn neutraal gekleurde clips en spelden die niet zo opvallen in het haar (afhankelijk natuurlijk van de kleur van je haar).
 
Verschillende jaren geleden, wanneer lange mannenkapsels eveneens in de mode waren, had ik een assistent wiens haar de lengte had die jij beschrijft, geknipt in een ragebolsnit. In zijn job moest hij zich heel de dag bukken over bureelbenodigdheden en apparaten en hij vond vaak dat zijn haar in de weg hing.
 
Hij had twee oplossingen: eerst, en ook het vaakst, hield hij zijn haar samen, te beginnen bij de slapen en dan naar achter naar de kruin en deed hij het vast met een elastiekje (paardenstaarthouder) in een kleine hoge paardenstaart die plat langs zijn hoofd lag.
 
Op andere momenten gebruikte hij zijn zonnebril als een “haarband” om het haar uit zijn gezicht te houden, door de zonnebril omhoog te duwen (en zo ook het haar). Hij verkoos deze oplossing voor esthetische redenen, maar zei ook dat hij zijn zonnebril vaak verkeerd legde of vergat bij het toepassen van deze methode.
 
Als géén van deze oplossingen geschikt lijkt voor jou, moet je misschien eens overwegen om een nauw aansluitende muts te kopen – iets wat tegenwoordig “in” is – en die gebruiken om je haar onder controle te houden bij het studeren of wanneer je het ook uit de weg wil houden.
 
Tegenwoordig zijn die mutsen gemaakt uit veel lichtere materialen dan de traditionele wollen en synthetisch gebreide mutsen uit mijn kindertijd. Ik heb gezien dat ze online op de markt zijn, gemaakt uit zwart, 100 % katoenen, geribbeld jersey materiaal. Het zijn lichtgewichten geworden en je hoofd zal er niet door verhit raken wanneer je ze binnenshuis moet dragen. Andere stijlen van mutsen passen misschien beter bij je persoonlijkheid en kunnen gebruikt worden voor hetzelfde doel.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe je haar lang laten groeien als man