Jonge kerel en een paardenstaart

Jongen met lang haar
Foto: William Moss/Shutterstock
Vraag: Ik ben een jonge teenager en ik wilde mijn haar laten groeien om het in een paardenstaart te kunnen doen, maar ik ben bang dat ze dan zullen denken dat ik een meisje ben, want ik zit nog niet in de puberteit.
 
Is er iets wat ik kan doen om met lang haar te laten merken dat ik een jongen ben?

 
Antwoord: Over het algemeen denk ik dat dit minder een probleem zal vormen dan je wel denkt, tenzij je op plaatsen komt waar men je niet kent met je lang haar. De mensen die iets betekenen voor jou zullen zich bewust zijn van je haargroei en er zal geen verwarring optreden. En nieuwe mensen die je ontmoet zullen zich vermoedelijk geen vragen stellen over je geslacht, omdat er nog andere specifiek mannelijke trekken zijn.
 
Tenzij je streeft naar een tweeslachtig uiterlijk, zullen de manier waarop je je kleedt en je maniertjes wel je geslacht verduidelijken. Zelfs de kapsels die gewoonlijk gedragen worden door jongens met lang haar verschillen van die bij meisjes met lang haar. Kapsels van mannen hebben de neiging om eenvoudig te zijn. Het haar wordt gewassen, er wordt een kleine hoeveelheid product op gedaan en het wordt geföhnd of op natuurlijke wijze gedroogd en gestyld met gebruik van de natuurlijke golving en stijl van het haar.
 
Meisjes daarentegen maken het heel wat ingewikkelder. Het haar wordt uitgeblazen, gekruld of steil gemaakt en bewerkt met accessoires die duidelijk vrouwelijker zijn. Het is ook zo dat meisjes sneller puber zijn dan jongens en als je de vergelijking maakt zullen meisjes ronder en voller lijken dan jij.
 
Waar het op aan komt is dat je de moed zal moeten hebben om je haar te dragen zoals jij het wenst. Het zal in de toekomst vaak gebeuren dat er een specifieke look zal verlangd worden van jou (voor een job, door een dierbare). Neem de zaak niet te ernstig op. En als je je haar laat groeien en je ziet dat de mensen zich vergissen van geslacht, draag dan eens een T-shirt met een opschrift dat op een grappige manier verduidelijkt dat je een jongen bent.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe je haar lang laten groeien als man