Niet-permanent bleekmiddel

Kort gebleekt haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik bleekmiddel uit mijn haar verwijderen? Ik heb donker haar en wil het bleken, maar hoe kan ik van dit bleekmiddel afraken wanneer ik de nieuwe kleur niet leuk vind en terug wil naar mijn originele kleur?
 
Antwoord: Bleekmiddel “verwijderen” is onmogelijk.
 
Tijdens het bleekproces worden de kleurmoleculen die in het haar aanwezig zijn, verspreid door het bleekmiddel en zo wordt het haar lichter. Daardoor kunt u bleken niet behandelen zoals een andere kleuring. Bleekmiddel neemt enkel weg, het voegt niet toe, dus kan het niet verwijderd worden.
 
Wanneer u de resultaten van de bleekbehandeling niet goed vindt, dan moet u een formule proberen te zoeken die de natuurlijke kleur van uw haar benadert (rekening houdend met de huidige tint en oplichtingsniveaus) en uw haar opnieuw verven in de “natuurlijke” kleur.
 
U moet wel weten dat zelfs met het opnieuw toevoegen van kleur aan uw haar, het bleekproces en het herverven het haar zullen beschadigen en dit dubbel zoveel. Gebruik dus extra goede vochtinbrengende en conditionerende producten om uw haar verder leed te besparen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar verven van donker naar licht