Nicotinevlekken op snorren

Man met snor die een pijp rookt
 
Vraag: Hallo, ik heb een vraag en hoop dat jij daar een antwoord op kan geven. Wat kan er gebruikt worden om nicotinevlekken op snorren te verwijderen? Trouwens, ik ben een man, ha!
 
Antwoord: Wel, moest je géén man zijn, dan zou ik zeggen dat de nicotinevlekken slechts één van jouw vele zorgen waren. Hoe dan ook, dit is een veel voorkomend probleem bij rokers en er zijn een aantal manieren om de opstapeling van nicotine te bestrijden.
 
De nicotinevlekken zijn oorspronkelijk oppervlakkige plekken en kunnen gewoonlijk verwijderd worden met een shampoo om vlekken te verwijderen of een reinigingsmethode. Hieronder vind je enkele van de makkelijkste zaken die je kan doen. Kies diegene die jou het best lijkt of die méést geschikt is voor jou.
 
Je zegt niet welke haarkleur jij hebt, maar een heel aantal rokers met grijs haar hebben het eerst last van nicotinevlekken. Als jij inderdaad grijs bent, dan is mijn eerste advies op zoek gaan naar een antigeel shampoo. Normaal ondersteun ik hier géén producten of merken, maar het volgende specifieke product heb ik al bij verschillende klanten uitgeprobeerd voor een aantal probleempjes waarbij er telkens sprake was van grijswordende haren. Het product heet Clairol’s Shimmer Lights. Het product werkt als een verhelderende shampoo om aanslag te verwijderen en heeft een ingrediënt dat grijs haar mooi schitterend wit maakt.
 
Je zal handschoenen moeten gebruiken bij de behandeling, anders zullen er vlekken op je vingernagels ontstaan. Gebruik een klein beetje shampoo en smeer daarmee je snor in. Je kan een oude, propere tandenborstel gebruiken voor bétere controle indien gewenst. Laat het product een paar minuten inwerken en spoel het goed uit met warm water. Je zou goede resultaten moeten boeken van bij de eerste toepassing. Herhaal indien nodig. Gebruik vervolgens deze shampoo dagelijks tot de vlekken weg zijn. Er bestaat ook een formule Shimmer Lights voor blond haar.
 
Een andere techniek is de ouderwetse baking soda en peroxide (de eerste hulpformule – niet de haarkleurontwikkelaar). Gebruik een oude tandenborstel, dep die in de peroxide, daarna in de baking soda en borstel dan de snor ermee. Ga door met deppen en borstelen om toe te laten dat de mengeling van baking soda en peroxide de haren bekleedt en de cuticula (schubbenlaag) van het haar polijst. Laat het product 5 à 10 minuten inwerken en spoel het volledig uit. Je zal misschien verschillende toepassingen nodig hebben, maar je zal zien dat de nicotineaanslag verdwijnt.
 
Als je géén grijze haren hebt en je haarkleur niet blond is, zoek dan gewoon naar een goede verhelderende shampoo. Deze shampoos zijn ontwikkeld om allerlei vormen van aanslag uit het haar te verwijderen en verwijderen de nicotinevlekken na herhaaldelijk gebruik.
 
Tot slot kan je een tandpasta voor rokers gebruiken om de nicotineaanslag te doen verdwijnen. Sommige mensen verkiezen deze methode, want de andere producten hebben een walgelijke smaak wanneer je ze toevallig in de mond krijgt. Aangezien de tandpasta voor rokers bedoeld is om vlekken te verwijderen, zal dit product ook efficiënt zijn voor je snorharen.
 
©Kapsels.net
Foto: Maksym Bondarchuk/Shutterstock
 
Zie ook: Is het mogelijk om een baard of snor te kleuren?