Dure haarproducten

Meisje dat dure haarproducten koopt
Foto: Dreamstime
Vraag: Ik heb een vraagje in verband met haarproducten. Loont het écht de moeite om de duurdere haarproducten te kopen? Mijn vriendinnen vragen me steeds waarom ik zoveel geld besteed aan dure haarproducten.
 
Ik hou van hun geur, maar doen zij eigenlijk zoveel méér voor mijn haar? Bedankt voor je tijd en ik zie verlangend uit naar je antwoord.

 
Antwoord: Dit is een vraag die je aan héél wat mensen kan stellen en waarop je ook héél wat antwoorden kan verwachten.
 
Sommige vrouwen zweren bij hun merkproducten. Anderen beweren dat de generische producten die ze gebruiken evengoed zijn als de zaken die in een kapsalon verkocht worden. En als je aan een kapper vraagt welke producten het bést zijn voor je haar, dan zal hij je waarschijnlijk de producten aanraden die hij zelf verkoopt.
 
Veel verschillende producenten hebben echter productformules die dezelfde zijn als hun concurrenten. Het verschil tussen de “zacht en glad haar” formule van de éne en de andere fabrikant is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het éne product zal éven doeltreffend zijn als het ander, als het maar over dezelfde formule gaat.
 
Je zal wat huiswerk moeten verrichten. Als je de beste prijs-kwaliteitverhouding wil, geef dan de goedkopere merken eens een kans om te zien welk resultaat ze bij jou geven. Als je gewoon op zoek bent naar hét beste product, doe dan wat opzoekwerk. Kijk in haar- en schoonheidsmagazines, zoek online naar productvergelijkingen en beoordelingen, maar blijf steeds sceptisch.
 
Ga niet voort op de beoordeling van een product in een tijdschrift wanneer er in dat tijdschrift ook reclame staat voor datzelfde product. Het kán dat de beoordeling waar en nauwkeurig is, maar het zou evengoed kunnen dat men de adverteerder wil blij maken met een afwijkende versie.
 
Kijk uit voor “vergelijkingen” tussen producten wanneer die gesponsord zijn door de maker van één van die producten. Soms wordt ook een “speciale formule” van een product vergeleken met de “normale versie” van een concurrerend product en dan is het niet moeilijk om een groter voordeel bij het eigen product aan te tonen.
 
Dit kan héél wat werk lijken, maar het loont de moeite als je echt op zoek bent naar het beste product en/of de beste prijs. Als de énige reden waarom je de “dure” merken koopt de geur is, geef dan misschien eens de minder dure merken een kans.
 
Zie ook: Mag je alles geloven wat je kapper je vertelt?