Meisje met erg dun haar

Meisje met dun haar
Foto: Jeka/Shutterstock
Vraag: Mijn 7-jarige dochter heeft erg dun haar, vooral bovenaan. Haar tante heeft dit ook. Haar haar is zo dun dat de hoofdhuid zichtbaar is. Het haar is tamelijk lang, tot onder de schouders. Is er iets wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat haar haar dikker lijkt? Haar zussen hebben allebei ook erg fijn haar, maar ze hebben wel tonnen haar. Ik wil niet dat ze tijdens haar tienertijd haar uiterlijk gaat haten, zoals zovele meisjes van op die leeftijd doen.
 
Haar voeding is evenwichtig, maar ik geef geen multivitamines en mijn kapper zegt dat dit misschien wel zou helpen. Wat denkt u? Kan er iets gedaan worden? Bestaat er een kapsel waardoor haar haar er dikker uitziet naarmate ze ouder wordt en bewuster wordt van haar uiterlijk?

 
Antwoord: Aangezien een tante te kampen heeft met hetzelfde probleem, spelen de genen hier waarschijnlijk wel een rol. Dit is natuurlijk niet eerlijk, maar u kan niet anders dan dit te aanvaarden. Wanneer de voeding niet toereikend is of wanneer er ziekte in het spel is, zijn er hulpmiddelen. Multivitamines zijn niet schadelijk, maar verwacht geen mirakel! Vitamines zorgen ervoor dat uw dochtertje alle voedingsstoffen binnenkrijgt, eerder dan dat die vitamines het haar zullen dikker maken.
 
En uw dochter is 7 jaar: dit betekent dat haar nog heel wat hormonale veranderingen te wachten staan binnen enkele jaren. Daardoor zouden de textuur en dichtheid van het haar kunnen veranderen. Het is moeilijk om een schatting of prognose te maken, maar hormonen zullen zeker een rol spelen. Zeven jaar is ook een beetje t jong voor behandelingen die het dun bezaaide haar helpen camoufleren. Maar kapsels die krullend zijn, kunnen in elk geval fijn haar volume geven.
 
Wanneer ze iets ouder zal zijn, kunt u overstappen op een permanent enz om langer blijvende resultaten te boeken. Zelfs kapsels met grote krul en lift bij de hoofdhuid kunnen het haar voller doen lijken en de hoofdhuid helpen verbergen. Tot ze aan een permanent toe is, kunt u wat zachte rollers bovenaan haar hoofd indraaien om het haar voller te maken. Ze kan met zon rollers slapen en zo kan het haar s nachts drogen. Door flexibel te zijn krijgt u zo een beetje verlichting in uw routine.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kinderen, kapsels en haarverzorging