Mèches en doe-het-zelf haarkleuring

Haar met mèches
Foto: Koldunov/Shutterstock
Vraag: Mijn natuurlijke haarkleur is midden- tot donkerbruin. Ik heb óók een héél aantal dikke blonde en karamelkleurige mèches in mijn haar. Ik denk dat mijn kapper mijn haar ook verzacht heeft zodat mijn blonde mèches héél licht zijn. Op dit moment kost het mij té veel moeite om verder mèches te hebben, want mijn haar groeit érg snel, wat betekent dat ik stééds nogal lelijke middenbruine uitgroei bij mijn blonde mèches heb.
 
Ik wil dat mijn natuurlijk bruine haarkleur wat donkerder wordt. Als ik mijn haar donkerder bruin kleur met een doe-het-zelf kit, zou ik dan oranje mèches krijgen of zou mijn haar helemáál bruin worden en zouden de mèches dus helemaal opgaan in de rest van het haar? Ik zou dit laatste écht niet erg vinden, ik ben enkel benieuwd of ze soms niet oranje zouden worden.

 
Antwoord: Ongewenste kleurresultaten zijn een probleem waar vrouwen váák mee te maken krijgen wanneer ze de richtlijnen van doe-het-zelfkits opvolgen. Soms heeft een eenvoudige poging om wat geld uit te sparen rampzalige gevolgen, wanneer de kleur die je thuis toepast slécht reageert op de kleur die je reeds had. Het eindresultaat is dan dat je opnieuw in je kapsalon belandt om alles opnieuw recht te trekken.
 
Met je haarkleur zoals je die beschrijft zou ik me het méést zorgen maken om de lichtblonde highlights. De mééste kits om thuis je haar te kleuren zijn érg karig met informatie over de basiskleuren van de kleurformules. Als er één haar is dat een ongewenste reactie zal hebben op het thuis donkerbruin kleuren, dan zal het wel dat blonde haar zijn, maar het is helemaal niet zeker dát er reactie komt.
 
Ik kan niet zeggen of je ál dan niet een oranje tint zult krijgen, want ik ken niet de exacte kleur die je gebruikt en ik ken ook niet de precieze schakering van de highlights die je hebt.
 
Wat je moet doen is voorbereid zijn op een kleurcorrectie als de blonde delen van je haar een overdreven oranje tint krijgen na het kleuren. Hiervoor zal je naar je schoonheidszaak moeten (niet naar je supermarkt) om een haarkleur van niveau 3 of 4 te kopen met een blauw basiskleur en wat volume 20 kleurontwikkelaar. Je zal ook handschoenen nodig hebben, een flesje of kom om te mengen en een borstel.
 
Denk eraan dat dit alléén nodig is wanneer je een ongewenste ORANJE tint bekomt. Vermeng 28 gram van de kleur met evenveel ontwikkelaar, voeg dan 56 gram van je favoriete conditioner toe en meng goed. Doe deze mengeling op je haar en bedek het met een plastieken kapje. Laat het product 10 minuutjes inwerken en spoel het daarna grondig uit met warm water. Dit zou de oranje tint moeten verzachten.
 
Als het haar nóg te oranje is, herhaal dan de hele zaak.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar