Marilyn Monroe kapsel

Marilyn Monroe look
Foto: Depositphotos
Vraag: Hallo! Mijn naam is Alexa en al sedert ik tien was en de film Gentlemen Prefer Blondes zag, is Marilyn Monroe mijn idool. Mijn haar heeft dezelfde lengte als het hare en het heeft ook dezelfde platinablonde kleur, bij mij is dit wel mijn natuurlijke kleur, maar ik weet niet hoe het te stylen zoals zij dat doet.
 
Ik ben verzot op de klassieke look uit de jaren 50, maar heb hulp nodig. Hoe kan ik mijn haar stylen zoals zij zonder een kapsalon op te zoeken: krulspelden of rollers? Duizend maal dank!

 
Antwoord: De meeste kapsels die ik bij Marilyn Monroe tijdens haar glorietijd gezien heb zijn gecreëerd met de klassieke rollers, met mogelijk wat krulspelden rond de nek en juist boven de slapen.
 
De klassieke look van Marilyn is gerold met behulp van medium rollers, waarbij een maximum aan volume gecreëerd wordt. Afhankelijk van de precieze lengte van jouw haar, is een goede vuistregel rollers te kiezen waarbij het haar anderhalf tot maximum twee keer rond de rollers kan.
 
Voor een langblijvend kapsel gebruik je best stylinggel bij het rollen. Verdeel de gel ruim door handdoekdroog haar en wikkel het haar in de rollers in de vorm die jij verkiest. Denk eraan dat door asymmetrische patronen te gebruiken, je een méér natuurlijke look zal bekomen.
 
De rollers in de omgeving van het haar (rond het gezicht en op het voorhoofd) worden gewoonlijk voorwaarts naar het gezicht toe gerold, terwijl die rollers erachter naar achter toe richting kruin en nek gerold worden.
 
Het haar zou moeten gedroogd worden onder een droogkap op de medium warmtestand en eens droog, zou het haar volledig moeten kunnen afkoelen vooraleer je de rollers eruit neemt. Je kan het haar ook op natuurlijke wijze laten drogen, maar dit zou wel eens méér tijd in beslag kunnen nemen dan je wel hebt.
 
Eens het haar droog is, neem je de rollers eruit en breek en verzacht je de krullen met een kam met wijde tanden en vervolgens gebruik je een ronde borstel om het kapsel af te werken. Verstuif wat haarlak voor de finishing touch en voor extra duurzaamheid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Retrokapsels