Balayage, highlights en lowlights

Product voor een balayage
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb mijn haar reeds vele jaren laten highlightenen door dezelfde professional die bleekmiddel en folies gebruikte. Nu ben ik eens naar iemand anders gegaan en die persoon heeft een balayage gedaan – ik denk bleekmiddel voor highlights en kleuring voor lowlights. Ik haat de lowlights.
 
Ik keerde terug naar mijn eerste plaats en die kapper deed méér highlights 2 weken nadat die ander mijn haar verwoest had en dan nog eens 4 weken later. Normaal gezien laat ik om de 8 weken highlights doen.
 
Mijn haar is fijn en breekbaar en ik zit nog steeds met die lowlights die warm zijn en ik hou van koele tinten. Moet ik wachten tot ze uitgroeien of zullen ze uitwassen? Kunnen ze eventueel allemaal bedekt worden door highlights? Ik haat warme kleuren!

 
Antwoord: Mits de kapper die je de warmgetinte lowlights gaf permanente kleuring gebruikte, zijn je lowlights permanent en zullen ze moeten uitgroeien of speciaal veranderd worden om ze kwijt te zijn.
 
Of je nieuwe kapper nu al dan niet balayage toepaste, de definitie is simpel: balayage is de term die gebruikt wordt voor het toepassen van kleuring of bleekmiddel in vrije vorm, gewoonlijk met behulp van een kleurborstel of kam om de kleur in dunne lijnen aan te brengen op de buitenkant van het haar.
 
Als de kapper een andere methode gebruikte om de kleur aan te brengen, dan heet dit niet balayage. Natuurlijk wordt naar de toepassing van highlights en lowlights samen vaak verwezen als “dimensionale kleuring”.
 
Voor jouw specifieke situatie zijn er een paar opties mogelijk. Je zou kunnen wachten tot de warme tinten uitgroeien, je zou kunnen aan je kapper vragen om een algemene kleuring te doen en het haar dan opnieuw te verhelderen (wat wel een drastische oplossing is die alleen in extreme gevallen nodig is) of als je kapper echt een specialist is, kan hij de warme tinten lokaliseren en neutraliseren door ze te bedekken met een koelere kleur of door het haar te lightenen om de warme kleur te verdrijven.
 
Denk er juist aan dat als je de lowlights verheldert, je dan misschien zal vinden dat je haar overal wat te licht is. Bespreek je specifieke wensen met je kapper en ik ben er zeker van dat jullie beiden een oplossing zullen vinden waar je je goed bij voelt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wat is het verschil tussen highlights en lowlights?