Lauren Graham kapsel

Lauren Graham kapsel
Lauren Graham - Photo: s_bukley/Shutterstock
Vraag: Ik heb kort golvend haar dat in laagjes geknipt is. Naarmate het langer wordt, begint het méér te krullen, waarbij de deeltjes die tevoren golvend waren of ópsprongen, nu allemaal kleine krulletjes worden.
 
Ik denk dat een haarsnit zoals die van Lauren Graham uit de Gilmore Girls zowel zou passen bij mijn natuurlijke krullen als bij mijn gezichtsstructuur (die nogal rond is – tegenwoordig helpen de korte laagjes die opspringen om de cirkelvorm te breken).
 
Als ik mijn haar laat groeien, wat vertel ik dan aan mijn kapper? Ik ben helemaal niet goed in het beschrijven van kapsels en ik heb moeite om een goede foto van mijn favoriete Lauren kapsel te vinden (ik kan mijn kapper toch niet laten kijken naar mijn collectie dvd’s van de Gilmore Girls).

 
Antwoord: Ik ben óók een fan van de Gilmore Girls, dus ik weet tenminste (dat dénk ik toch) welk kapsel jij bedoelt. Lauren heeft nogal wat verschillende looks gehad in de show tijdens de laatste vijf seizoenen, maar het gemeenschappelijke aan al die stijlen is de lagen vol textuur die helpen om haar golvende lokken uit te laten komen en te verzachten.
 
Het kapsel dat zij heeft kan het best omschreven worden als lange lagen. Meestal lijken haar lagen een zeker niveau van textuur te hebben, waardoor de haarpunten niet volumineus zijn, maar eerder in sliertjes.
 
Aangezien je nu een kort, gelaagd kapsel hebt en je je haar zal laten groeien om het kapsel te bekomen waar jij op uit bent, zal je kapper de lagen geleidelijk moeten doen toenemen naarmate je haar langer wordt. Hij of zij zal dit doen door de hoek van de snit op te drijven en de hoogte te doen toenemen zoals vereist tijdens het groeiproces. Uiteindelijk zal het haar verticaal opgetild worden over het hoofd en geknipt worden vanuit een hoek die licht naar beneden gaat richting middenscheiding van het haar.
 
Dit zou als resultaat het kapsel moeten geven dat jij wenst, maar wees je er bewust van dat, tenzij de textuur en het golfpatroon van je haar érg lijkt op die van Lauren, je misschien niet exact dezelfde resultaten zal boeken zonder extra styling. Mijn grootste bezorgdheid is de toenemende krul naarmate je haar groeit, maar zelfs dáár kan een mouw aan gepast worden met een beetje oordeelkundige warmtestyling met behulp van een haardroger en een ronde borstel.
 
Wat het vinden van een geschikte foto om aan je kapper te tonen betreft, raad ik ten zeerste aan dat je het internet afschuimt op zoek naar “Lauren Graham” (zelf zocht ik snel eens op Google naar die naam en had onmiddellijk méér dan 2 miljoen zoekresultaten, waarbij heel wat fansites en galerijen met honderden foto’s van Lauren uit de Gilmore Girls en uit andere films en TV-optredens.) Met daarbij een printer, liefst een kleurenprinter, ben ik er zéker van dat je in géén tijd een foto zult vinden om aan je kapper te overhandigen.
 
Veel succes met je zoektocht en ik hoop dat je je nieuwe look leuk vindt.
 
Zie ook: Méér over krullend haar