pixel
 U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Kapsels proberen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel

Haar langer laten groeien

Vraag: Ik heb vanaf de basisschool mijn haren altijd in een kort model gehad, maar nu zou ik het heel graag lang willen laten groeien en weet eigenlijk niet goed wat me allemaal te wachten staat. Hebt u misschien wat suggesties?
 
Antwoord: Ik heb inderdaad wel wat suggesties voor het langer laten groeien van je haar, maar ik heb ook een paar waarschuwingen. Allereerst wil ik je zeggen dat jij je in een gunstiger positie bevindt dan je zult vermoeden.
 
Wanneer jouw haar heel kort is, zelfs als het in laagjes is geknipt, is het onderlinge verschil in lengte van de individuele haren tussen de bovenkant en de onderzijde van je haar niet zo groot. Hierdoor zul je sneller je haar in een model van uniforme lengte kunnen laten groeien of het laten uitgroeien in een langer gelaagd model.
 
Het zou verstandig zijn om eens met je styliste over deze wens te praten en tegelijkertijd tijdschriften in te zien om modellen van verschillende lengten te vinden die je aanspreken en zo tot een stappenplan te komen. Stel jezelf steeds doelen en werk hier in stappen naar toe.
 
Als je met een kort speels kapsel begint, dan zou je als volgend doel je kunnen richten op een model als Purdey (Joanna Lumley uit de oude serie "De Wrekers" ook wel bekend als "The Avengers" wier haar in de 70er jaren een ware rage en een echte trendzetter was).
 
Vanaf dit model kan weer verder gewerkt worden naar eerst een korte bob net onder de oren en vervolgens op kinlengte. Je styliste kan je zeker helpen om deze modellen je te laten flatteren en dat de stappen geleidelijk en haast ongemerkt verlopen.
 
Deze methode zal je tijd kosten, maar niet meer dan de normale groei en bijwerkmethode. Ook biedt deze methode je de mogelijkheid wat met de modellen te experimenteren en er tegelijkertijd steeds verzorgd en spannend uit te zien met je nieuwe look.
 
Maar tegenwoordig is er nog een methode die je snel aan lang haar kan helpen, namelijk haar extensions. De stylistes zijn tegenwoordig al zo bedreven in het aanbrengen van haar extensions, waardoor ze nagenoeg niet meer van het eigen haar te onderscheiden zijn en bovendien is de duurzaamheid ervan nog veel beter dan dat men ooit had durven denken.
 
De nieuwste techniek in het aanbrengen van haar extensions heet "fusion" of fusie. Deze methode gebruikt een hechtingsmiddel (wasachtige keratine) dat met behulp van een speciaal apparaat dunne plukken haar tegen dunne plukken van je eigen haar hecht.
 
Het resultaat is verlengd haar met een 100% natuurlijke uitstraling. Dit komt omdat de extensions uit natuurlijke haren bestaan en zo samengesteld kunnen worden, dat ze heel goed aansluiten bij de eigen haarkleur. Mits goed verzorgd, zullen de extensions zeker zes maanden mooi blijven.
 
De prijs die betaald moet worden voor een dergelijke behandeling met extensions is vaak schrikbarend hoog en kan, afhankelijk van het aantal extensions dat wordt toegepast, variëren van enkele honderden tot zelfs enkele duizenden euro´s.
 
Er zijn goedkopere alternatieven, zoals de invlecht methode, waarvan de prijs afhankelijk van het aantal extensions varieert tussen de €150 en €600. Dit zou een geschikt alternatief zijn, wanneer je onmiddellijk lang haar wilt, maar niet geboren bent als de dochter van een miljonair.
 
©Kapsels.net
 
Meer vragen & antwoorden over haar
 
Gratis kapsels tester
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact