Gaan voor een complete lengte met extensions

Lang blond haar met extensions
Foto: Shutterstock
Hoe vaak heb je niet een bekende uit de showbizz gezien met schattig, kort springerig haar en dan de volgende dag zie je ineens bij diezelfde persoon een weelderige lange bos haar? Hoe doen ze dat? Nee, ze hebben in ieder geval geen super groei genen, maar ze hebben wel een flink banksaldo, zodat ze hun haren kunnen kopen en hun haar net zo lang kunnen maken als ze zelf willen. Haar extensies noemen ze het en je kunt ze in gevarieerde kleuren en typen kopen.
 
De manier van aanbrengen is zeer gevarieerd. Laten we beginnen met de verschillende types extensions die er op de markt zijn, in bijna alle kleuren van de regenboog. Het is aan jou wat je er aan uit wilt geven, om een sprookjesachtig kapsel te verkrijgen. Een bos synthetische extensions komt neer op zo'n 400,- en dan praten we over een kapsel op kinhoogte tot een kapsel ongeveer halverwege de rug. Het kan uiteraard per salon verschillen, dus het kan geen kwaad van te voren her en der te informeren.
 
Natuurlijke haarstukken zijn veel duurder. Gewoonlijk praat je over bedragen rond de 800,- alleen al voor het haar. Vergeet niet, dat er nog bijkomende kosten zijn. Het haar kan worden aangepast, zodat het goed past bij de natuurlijke haarkleur van de clint. Of het natuurlijke haar wordt aangepast aan de aan te brengen extensies.
 
Even om een hardnekkig verhaal uit de wereld te helpen: "Het haar komt bij mensen vandaan die overleden zijn". Haar voor extensions kan overal vandaan komen, zoals bijvoorbeeld van mensen die hun haar vrijwillig afstaan in ruil voor geld. In sommige culturen wordt het beschouwd als een eer om je haar af te staan. En in sommige gevallen is het zelfs zo, dat jonge vrouwen door hun ouders verplicht worden gesteld hun haar te laten groeien, al vanaf jonge leeftijd. En wanneer ze dan oud genoeg zijn mogen ze zelf de beslissing pas nemen om het haar af te knippen, zoals onze pubers zich hier afzetten, doen ze het daar op die manier. Het haar blijft dan vervolgens achter in de kappersalons.
 
Wanneer je de extensions hebt, hoe maak je ze dan vast? Er zijn net zo veel verschillende procedures om het vast te maken, als er hoofden zijn om het aan vast te maken. Haarverlengingen kunnen vast worden gemaakt aan bepaalde delen van het hoofd, om dun haar, dikker te laten lijken. Ze kunnen ook op het hele hoofd worden aangebracht, zodat je een totaal andere look krijgt. Kleine extensies kunnen worden vastgezet via het natuurlijke haar, maar het gebeurt vaker dat er hele kleine clipjes voor gebruikt worden. De clipjes blijven natuurlijk uit het gezichtsveld, zodat niemand het kan zien.
 
Veel van onze beroemdheden gebruiken kleine extensies voor highlights, een vollere bos of iets meer lengte. Gewoonlijk kan een ongetraind oog nep niet van echt onderscheiden en het is een prima manier om je voor een kortere periode een coupe aan te meten. Voor iemand die zijn nieuwe look graag langer wil behouden, kunnen er extensies worden aangebracht die vier maanden te gebruiken zijn, mits ze goed verzorgd worden.
 
Een afzonderlijke extensie wordt op een heel klein deeltje van het haar aangebracht en bestaat uit ongeveer uit 50 haren. Een druppeltje speciale lijm wordt aangebracht en men activeert het met een special ijzer, om het nieuwe haar te verbinden met het bestaande haar. Deze verbindingen zijn gewoonlijk zo klein en zitten zo goed vast, dat je het vrijwel niet kunt zien, of je het haar nu los of vast draagt.
 
Het aanbrengen van extensions
Foto's via Canva
Een andere manier is invlechten, deze methode is iets pijnlijker omdat het erg strak aanvoelt. De vlechten worden als het waren aan de extensies vast gevlochten en het natuurlijk haar wordt er dan over heen getrokken. Het nadeel wat je hier van kunt ondervinden zijn plekjes op de hoofdhuid doordat deze zo strak wordt aangetrokken.
 
Er zijn verscheidene types, kwaliteiten en methoden om extensions aan te brengen. Het kan wat tijd kosten om uit te zoeken wat het beste bij je past. Ik weet zeker dat er salons zullen zijn met een superaanbieding, maar realiseer je dan wel goed wat je koopt. Soms is goedkoop duurkoop. Je kunt het beter goed doen dan op de verkeerde dingen besparen. Onthoudt dat er aan alle procedures voor - en nadelen kleven. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uit te zoeken wat bij jou stijl hoort en niet wat het beste is voor het leven van jou stilist.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Het verzorgen van extensions