Regen en kroeshaar

Vrouw met kroeshaar in de regen
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Vraag: Ik heb een serieus probleem. Ik heb last van kroeshaar. Ik ben een Afrikaanse met een mooie kop haar waar ik mee naar buiten wil, maar dit lijkt niet te willen lukken omwille van het kroezen op van die regendagen, zoals vandaag.
 
Is er iets wat ik kan doen om k een net kapsel te hebben wanneer het regent?

 
Antwoord: De meeste vrouwen ondervinden problemen met het kroezen op vochtige dagen en vrouwen met Afrikaanse roots hebben zelfs nog mr moeilijkheden, gezien de gemiddelde textuur van Afrikaans haar.
 
Om het kroezen te bestrijden moet je producten gebruiken die het haar zullen afdichten en vermijden dat het aanwezige vocht in het haar de haarschacht binnendringt.
 
Zoek een product dat silicone bevat of op basis van was is. Antikroesserums kunnen toegepast worden bij handdoekdroog haar en over het haar verdeeld worden met een kam met wijde tanden, liever dan een haardroger te gebruiken. Je kan dan bijkomend serum gebruiken om extra bescherming toe te voegen of een stylingwax of pommade om de stijl te bepalen en om het haar glad en vochtresistent te houden.
 
Brush het haar niet overdag. Gebruik liever een kam met wijde tanden indien nodig of beter nog, je vingers om je haar in vorm te brengen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waarom is regen een ramp voor het haar van een vrouw?