Overgang van bob naar kort kopje

Bob in een modern kort kapsel knippen
Foto: Fancy Studio/Shutterstock
Vraag: Mijn huidige kapsel is een bob tot halfweg de nek en mijn haar is steil. Ik overweeg serieus om over te stappen naar een erg kort kopje. Het enige wat me weerhoudt, is de drastische verandering in lengte. Ik heb nog nooit erg kort haar gehad en ik ben bang dat ik een beetje in shock zal zijn wanneer mijn haar niet langer mijn oren en nek bedekt.
 
Daarom zou ik in stapjes willen werken, maar hoe doe ik dit dan het best? Moet ik eerst kiezen voor kortere bobsnitten en dan wanneer de bob echt kort is, die verknippen in een kort kapsel? Of moet ik een kapsel kiezen dat niet langer een bob is, maar een goed uitgangspunt vormt voor maandelijks bijknippen met een jongenskopje als eindresultaat? Ik heb een ovalen gezichtsvorm.

 
Antwoord: Ik ben altijd al een grote voorstander geweest van de “transitie” methode om haar te knippen. Dit laat iemand toe om stapsgewijs korter (of langer) te gaan zonder plotse ommezwaai of zonder buitensporig lang te moeten wachten terwijl het haar groeit.
 
In uw geval zou ik aanraden om op zoek te gaan naar foto’s van kapsels die zich bevinden tussen uw huidige lengte en het kort kapsels dat u als eindresultaat wilt. Kies kapsels die korter zijn dan wat u nu draagt en die u natuurlijk interessant vindt. Denk eraan om zoveel mogelijk verschillende kapsels uit te pikken als u maar kunt vinden om u verschillende opties te geven om mee te nemen naar uw kapper.
 
Wanneer u met uw kapper praat, leg hem dan goed uw bekommernis uit in verband met de drastische verandering en kijk samen naar de foto’s zodat de kapper mee kan helpen bepalen wat voor u het meest flatterende kapsel zou zijn. Zit er niet mee in dat een bepaalde look niet perfect is voor u.
 
Wanneer u een breed gamma opties hebt, dan helpt dit u om een idee te krijgen over wat voor soort looks en technieken u zullen flatteren. De kapper zal ook sneller begrijpen wat u juist voor ogen hebt.
 
Wat de specifieke kenmerken van het kapsel betreft, zou u kunnen starten met een kortere bob, om dan laagjes toe te voegen aan de snit naarmate u gewoon geraakt bent aan de kortere lengte. Met overgangssnitten hebt u tussenstops om makkelijker te kunnen bekomen indien de kortere lengte u te veel zou storen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Vergt kort haar veel onderhoud?
 
Zeer kort haar vraagt om een andere verzorging