U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Grijs Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kort Grijs Haar Stylen

Kapsel voor grijs haar

Vraag: Kan je enkele algemene tips geven over hoe je kort grijs haar kan dragen zonder er oud uit te zien?
 
Antwoord: Het béste advies dat ik je kan geven is dat je aan je grijs haar moet denken net zoals aan om het even welke andere kleur in een breed spectrum van haarkleuren.
 
Los van de veranderingen in haarstructuur die voorkomen wanneer haar grijs wordt (gewoonlijk een grotere spanning van de cuticula (schubbenlaag) waardoor het haar resistenter wordt en een lichte verdikking of ruwer worden van het haar zelf), is dát hetgeen grijs zijn voorstelt. Het grootste verschil tussen gepigmenteerd haar en grijs haar is de aanwezigheid van kleurpigmenten.
 
Tracht dus niet te denken aan haarstyling in termen van wat past bij “grijs haar”. Kies kapsels die je gezicht en gelaatstrekken flatteren. Kijk in kapselboeken en zoek kapsels in de lengtes die jij wil en bespreek met je kapper of die zullen passen bij de textuur van je haar. Om te weten of een kapsel je gezicht en gelaatstrekken zal flatteren, kijk je best naar “modellen” die eenzelfde gelaatsstructuur als jij hebben.
 
Als je onze artikels over een flatterend kapsel kiezen eens bekijkt, zal je béter weten of je kapsel nu voller of platter moet zijn, mét of zonder pony en of je best kiest voor laagjes of voor overal éénzelfde lengte.
 
Eén van de béste manieren om er niet oud uit te zien (zelfs al ís je haar grijs) is je kapsel actueel houden. Je kapper kan helpen om je enkele nieuwe stylingtechnieken aan te leren die passen bij jouw kapsel. Door je look up-to-date te houden, kan je er vitaal blijven uitzien, onafhankelijk van of je haar nu slechts een klein percentage grijze haren heeft, dan wel sneeuwwit is.
 
©Kapsels.net
Foto: Milan Ilic Photographer/Shutterstock.com
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact