Kort grijs haar dragen

Kapsel voor grijs haar
Foto: Milan Ilic Photographer/Shutterstock
Vraag: Kan je enkele algemene tips geven over hoe je kort grijs haar kan dragen zonder er oud uit te zien?
 
Antwoord: Het béste advies dat ik je kan geven is dat je aan je grijs haar moet denken net zoals aan om het even welke andere kleur in een breed spectrum van haarkleuren.
 
Los van de veranderingen in haarstructuur die voorkomen wanneer haar grijs wordt (gewoonlijk een grotere spanning van de cuticula (schubbenlaag) waardoor het haar resistenter wordt en een lichte verdikking of ruwer worden van het haar zelf), is dát hetgeen grijs zijn voorstelt. Het grootste verschil tussen gepigmenteerd haar en grijs haar is de aanwezigheid van kleurpigmenten.
 
Tracht dus niet te denken aan haarstyling in termen van wat past bij “grijs haar”. Kies kapsels die je gezicht en gelaatstrekken flatteren. Kijk in kapselboeken en zoek hier kapsels in de lengtes die jij wil en bespreek met je kapper of die zullen passen bij de textuur van je haar. Om te weten of een kapsel je gezicht en gelaatstrekken zal flatteren, kijk je best naar “modellen” die eenzelfde gelaatsstructuur als jij hebben.
 
Als je onze artikels over een flatterend kapsel kiezen eens bekijkt, zal je béter weten of je kapsel nu voller of platter moet zijn, mét of zonder pony en of je best kiest voor laagjes of voor overal éénzelfde lengte.
 
Eén van de béste manieren om er niet oud uit te zien (zelfs al ís je haar grijs) is je kapsel actueel houden. Je kapper kan helpen om je enkele nieuwe stylingtechnieken aan te leren die passen bij jouw kapsel. Door je look up-to-date te houden, kan je er vitaal blijven uitzien, onafhankelijk van of je haar nu slechts een klein percentage grijze haren heeft, dan wel sneeuwwit is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kort haar vrouwelijk maken