Buzzcut en scheiding

Haar helemaal kort scheren
Foto: Francescomoufotografo/Shutterstock
Vraag: Na 15 jaar zijn haar in een paardenstaart gedragen te hebben met scheiding in het midden, wil mijn zoon nu een buzzcut (kort geschoren kapsel).
 
De scheiding in het midden van zijn hoofd wil maar niet verdwijnen. Hoelang zal het duren voor die weg is? Kan je iets doen om dit proces te versnellen? Het is écht té warm om héle dagen met een hoed rond te lopen.

 
Antwoord: De tijd die nodig zal zijn om zijn scheiding te doen verdwijnen hangt af van het haargroeitempo van je zoon. Vermoedelijk wordt het haar weggebogen van de scheiding omdat het zo’n lange tijd constant naar achter getrokken werd. Als er nieuw haar groeit, zou dit het natuurlijke groeipatroon van het haar moeten volgen en zal je zien dat de scheiding geleidelijk zal verdwijnen.
 
Het gemiddelde haargroeitempo is 1,25 cm per maand. Bij jou kan dat wat sneller of wat trager dan het gemiddelde zijn. Dit is allemaal genetisch bepaald. Het haar van de mééste mensen groeit echter dicht genoeg bij die 1,25 cm per maand om niet te onderscheiden te zijn in lengte.
 
Als de haarfollikels bij de scheiding echter onderhevig aan spanning waren doordat het haar lang genoeg naar achter getrokken werd en ze op die manier beschadigd zijn en het groeipatroon gewijzigd is, dan kan het dat je zoon zal moeten wachten tot zijn haar uitgroeit en dan zal hij een product moeten gebruiken om zijn haar te stylen in die richting waarin hij het wenst.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Het kaalgeschoren hoofd