Kort haar en lesbische vrouwen

Achteraanzicht van een vrouw met kort haar
 
Vraag: Ik vertelde mijn beste vriendin dat ik mijn haar kort wou laten knippen. Ze zei dat dit typisch iets voor lesbische dames is. Is dit waar?
 
Antwoord: Natuurlijk niet. Uw vriendin heeft duidelijk een vooroordeel tegen kort haar en probeert haar mening aan u op te dringen. Vrouwen van allerlei levenswandels hebben op sommige momenten in hun leven gekozen voor kort haar.
 
Halle Berry, Natalie Cole, Michelle Williams, Pink, Sharon Stone, Jamie Lee Curtis en ontelbare andere dames hebben allen al ooit eens gekozen voor een kort kapsel. Ik heb nog nooit gehoord dat één van deze vrouwen lesbisch zou zijn. De theorie van uw vriendin houdt dus duidelijk geen steek.
 
Kort haar is voor de vrouw die een makkelijk te onderhouden kapsel wil en die echt houdt van kort haar. Proberen te beweren dat een snit beperkt is tot iemand met een specifieke seksuele voorkeur is eerder stom. Hoe kort trouwens moet iemands haar dan zijn om een lesbische haarsnit te zijn?
 
Moet Rosie O’Donnell dan misschien haar schouderlange haar laten knippen om beter te passen bij de lesbische dames? Is het haar van Ellen Degeneres op perfecte lengte voor een lesbische haarsnit? Ziet u, wanneer u het vanuit dit perspectief bekijkt, klinkt het nog belachelijker, niet?
 
Mensen verschillen – of ze nu lesbisch, biseksueel, zwart, wit, Aziatisch, Spaans, filmster, zanger, huisvrouw of carrièrevrouw zijn. Hoe u uw haar draagt, is een erg persoonlijke beslissing. Wilt u dus gaan voor kort, zoek dan een kapsel dat past bij uw gezicht. En laat iedereen die u tegenspreekt, naar de hel lopen.
 
©Kapsels.net
Foto: Michaelheim/Shutterstock
 
Zie ook: Waarom hebben veel lesbische vrouwen kort haar?