Snit en kleur

Bezoek aan het kapsalon
Foto: Christopher Boswell/Shutterstock
Vraag: Is het een goed idee om het haar te laten kleuren én knippen tijdens één en hetzelfde kapsalonbezoek? Wanneer ik énkel ga voor een snit, dan lijkt mijn kapster méér tijd daarin te investeren en krijg ik een beter resultaat.
 
Wanneer ik kies voor een snit én kleuring, dan is het resultaat nooit zo bevredigend. Misschien omdat ze zich dan moet haasten om alles klaar te krijgen binnen een bepaalde tijdspanne?

 
Antwoord: Wel, bovenal is het runnen van een kapsalon een business en hoe méér klanten iemand heeft met het grootst aantal diensten in de kortste tijdsperiode, hoe méér winst. De meeste kappers proberen echter een redelijke hoeveelheid tijd uit te trekken voor klanten met meerdere behandelingen ten opzichte van klanten bij wie enkel het haar hoeft geknipt te worden.
 
U zou echter kunnen gelijk hebben en het zou kunnen dat uw kapster zich haast om uw haar te kleuren én te knippen in zo weinig mogelijk tijd.
 
Natuurlijk zou het ook een kwestie van perceptie kunnen zijn. Kleurbehandelingen duren gewoonlijk langer dan een haarsnit en gedurende een deel van de tijd wordt niet met de handen gewerkt.
 
In sommige gevallen gaat de kapper van de éne naar de andere klant tijdens chemische behandelingen en kleurtoepassingen, om bij de één verder te werken terwijl bij de ander het product aan het inwerken is. Is dit in uw geval zo, dan is de kapster in haar “rush” wanneer ze terug naar u komt en begint te knippen en voelt het dolle tempo aan als minder oplettend.
 
Gelijk hoe hebt u het recht om te vragen naar aparte afspraken voor kleuring en snit. Het enige mogelijke nadeel zie ik wanneer uw kapster korting geeft voor een behandeling samen. In dit geval zouden aparte afspraken u heel wat méér kosten, maar die meerkost zou het kunnen waard zijn voor u indien u denkt dat u dan méér aandacht krijgt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?