Kinderen en haarproducten

Kind
Foto: Olga Sapegina/Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik hoop dat je me kunt helpen. Mijn dochtertje is 7 maanden oud. Haar haar is ongeveer 4 cm lang en gaat van langs achter richting voorhoofd en staat dan rechtop. Ik heb een foto bijgevoegd.
 
Mijn vraag is: hoe kan ik haar haar stylen? Mag ik producten gebruiken? Indien ja, welke? Ik zou élke vorm van hulp érg appreciëren! Nogmaals bedankt voor je tijd!

 
Antwoord: Wel, ik ben géén voorstander van het gebruik van aerosol haarsprays enz... bij je dochter, maar ik kan wél zien waar je wat maatregelen moet nemen om haar haar in bedwang te houden.
 
Ik zou hier willen aanbevelen om érg milde producten te gebruiken, zoals ontwarsprays, om het haar zwaarder te doen wegen en ervoor te zorgen dat je het naar beneden kunt kammen.
 
Maar misschien is dit niet voldoende. Het haar heeft misschien wat sterkere ondersteuning nodig. Indien dit het geval is, zou je ofwel een lichtgewicht spraygel moeten gebruiken (die je op de borstel van je dochtertje doet en zo dan door het haar borstelt) ofwel een haarwax/pommade.
 
Het belangrijkste zal zijn dat je zorgt voor een minimumgebruik aan product. Je moet ook érg alert zijn voor tekenen van irritatie. In werkelijkheid zou het een goed idee zijn om een kleine hoeveelheid product dat je wil gebruiken op een plaats zoals de rug of het been te deppen, het daar een paar minuutjes te laten inwerken en het dan af te vegen – afvegen, niet wassen. Hou de plaats 24 à 48 uur in de gaten en kijk of je geen tekenen van roodheid of irritatie ziet.
 
Als je ook maar één teken van overgevoeligheid ziet, dan weet je dat je dit product bij je kind niet mag gebruiken op andere plaatsen. Als alternatief voor haarproduct kan je babylotion of babyolie gebruiken om te stylen, als je je zorgen maakt over overgevoeligheid ten opzichte van producten voor volwassenen.
 
Zorg eveneens dat je naast je babyshampoo ook babyconditioner gebruikt en denk eraan dat het nuttig kan zijn om élke dag het haar te conditionen en dat het haar alléén maar moet gewassen worden als het vuil is.
 
Ik hoop dat mijn informatie je kan helpen en ik wens jou en je dochter het allerbeste.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe zorg je voor het haar van je baby?