Kapsels uit de Jaren 50

Jaren 50 look met paardenstaart
 
Vraag: Voor mijn 21ste verjaardag wil ik een kapsel uit de jaren 50 dat ik zelf kan creëren. Heb je suggesties? Het zou heel erg leuk zijn moest je mij antwoorden.
 
Antwoord: Wel, dezelfde regels gelden zowel voor moderne kapsels als voor kapsels uit de jaren 50: sommige kapsels passen beter bij sommige types haar en gezichtvormen. Wat je zou moeten nastreven voor je look uit de jaren 50 hangt grotendeels af van je haar en je gezicht. Denk er gewoon aan dat de bedoeling is het creëren van een ovalen silhouet wat het gezicht betreft.
 
Eén van de meest voorkomende typisch jaren 50 kapsels voor jonge vrouwen is de “naar achter getrokken paardenstaart met pony” look en die past uitstekend bij iemand met lang en/of steil haar. Denk eraan dat die “paardenstaart uit de jaren 50” zich gewoonlijk achteraan het hoofd op oogniveau bevond.
 
Een ander typisch kapsel was een ronde snit met rollers gezet en met wat hoogte gestyled in een “bouffant” kapsel. Wikkel het haar wel op zo’n manier dat de rollers goed geplaatst zijn voor een maximum aan volume. Eens het haar droog is, kan je de krullen uitkammen en het haar opnieuw bovenaan en bij de kruin kammen om een maximum aan hoogte te creëren.
 
Gelukkig heb je vandaag de dag niet langer rollers nodig. Je kan je krultang gebruiken om de cilinderkrullen te creëren die nodig zijn om de basis van je kapsel te vormen.
 
Voor méér ideetjes zou je misschien wat populaire oudere films uit die periode kunnen bekijken of televisieshows die dateren uit die tijd. Ik moet nu denken aan “Happy Days” en “Laverne and Shirley”. Op vele plaatsen op de wereld kan je nog fragmenten bekijken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Retrokapsels