Afrikaans haar en Japans straightenen

Gestraightened Afrikaans haar
Foto: Rudo film/Shutterstock
Vraag: Volgende maand ga ik op reis naar Singapore en het kwam bij me op om eens Japans straightenen toe te passen op mijn haar. Ik heb Afrikaans haar van een gemiddelde dichtheid en ik gebruik van tijd tot tijd een milde relaxer.
 
Ik heb horen zeggen dat Japans straightenen niet geschikt is voor Afrikaans haar, maar ik heb ondertussen een aantal mensen ontmoet - óók Afrikanen - met haar dat er slechter aan toe is dan het mijne en de resultaten zijn fantastisch.
 
Ik heb ook gehoord dat de beste resultaten geboekt worden met haar dat onbehandeld was, is dit waar? Een deel van mijn haar is nog steil (de uiteinden), zou dit mijn haar beschadigen?

 
Antwoord: Volgens één van de meesters van het Japans Straightenen in de V.S. (er zijn er slechts drie op dit ogenblik) is etnisch Afrikaans haar niet geschikt voor Japans straightenen (ook wel Japanse thermale reconstructie genoemd), omwille van de typische producten die nodig zijn om Afrikaans haar te straightenen en omwille van het feit dat Afrikaans haar op zich heel pover reageert op de gebruikte chemicaliën en methodes.
 
Ik ben verbaasd te horen dat je mensen van Afrikaanse origine ontmoet hebt die dit hebben laten toepassen. Dit wordt ten zeerste afgeraden door de makers van het systeem en dit toont aan dat ergens een salon of een kapper deze raadgeving in de wind slaat. Je zou moeten beseffen welke risico’s dit inhoudt.
 
Persoonlijk zou ik adviseren dat je Japans straightenen NIET toepast, vooral omdat je haar gedeeltelijk steil gemaakt is. Het is hoogstwaarschijnlijk dat een poging om deze methode toe te passen (áls je al een salon vindt dat dit wil doen) nefaste gevolgen zou hebben voor je haar. Gezien de kostprijs van deze methode, zou dit ook een grote geldverspilling zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je haar permanent straightenen