Japans straightenen & Ogilvie

Zwart haar na straightenen
 
Vraag: Ik liet mijn haar straightenen in het kapsalon. Ik weet niet zeker welke chemicaliën gebruikt werden, maar weet wel dat ze daar mijn haar eerst gingen wassen en conditionen. Daarna deden ze de chemicaliën erop en kamden die door mijn haar. Ze wachtten tot mijn haar perfect steil was en zetten me dan enkele minuutjes onder een droogkap. Daarna gingen ze met een steiltang door mijn haar en behandelden het dan een tweede keer. Bij dat proces gebruikten ze de steiltang opnieuw en zorgden tenslotte voor een finish. Ik verontschuldig me als ik specifieke stappen weggelaten heb.
 
De verantwoordelijke van het kapsalon zei me toen dat mijn haar 6 à 9 maanden goed zou blijven. Het is nu al méér dan een jaar goed; nu begint het opnieuw te golven, maar de onderste helft is nog steeds grotendeels steil. Hier komt mijn vraag dan. Ik heb de doe-het-zelf kit van Ogilvie gekocht en kwam te weten dat als je je haar voorheen liet straightenen met relaxers (of chemicaliën) die loog of hydroxides van lithium, potassium, guanidine enz… bevatten, je dan de thuisbehandeling met Ogilvie niet mag doen. Ik zou willen weten of ik Ogilvie doe-het-zelf kit veilig kan gebruiken zonder mijn haar te beschadigen zodat het uitvalt. Of moet ik het houden bij de steiltang?
 
Ik zou graag opnieuw steil haar hebben en met de steiltang duurt dit nogal lang met mijn lang, dik haar en ik zou Ogilvie graag eens uitproberen, maar wil eerst wil jouw advies horen. Ik verontschuldig me voor het feit dat mijn mail nogal lang uitgevallen is, maar ik wou zoveel mogelijk details geven. Ik hoop dat dit je helpt bij het beantwoorden. Help me alsjeblief! Bedankt alvast voor je tijd.

 
Antwoord: Eerst en vooral, bedankt om zo informatief mogelijk te zijn. Al te vaak geven mensen slechts beknopte informatie in hun vragen, waardoor ik gewoonlijk heel wat veronderstellingen moet doen in een poging om hen te adviseren.
 
In situaties zoals deze, wanneer iemand vraagt naar interacties tussen vroegere en voorgestelde behandelingen, is het belangrijk om precies te weten welke methode gebruikt werd. Daarom zoek ik naar sleutelbegrippen en –zinnen die me kunnen helpen om mij een idee te vormen van de behandeling. Ik ben er redelijk zeker van dat de methode die je gebruikte om je haar voor het eerst te straightenen de Japanse methode was. Die behandeling bestaat uit meerdere stappen en neemt een aantal uur in beslag. Ze is eveneens tamelijk duur.
 
Ik kan echter niet 100 % zeker zijn, aangezien je geen enkele term gebruikt hebt die naar deze methode verwijst. Ik weet uit onderzoek dat het gebruik van Ogilvie straightener op haar dat met de Japanse methode behandeld werd, veilig is en dat veel vrouwen aangenaam verrast zijn door de resultaten van Ogilvie. Als je weet dat de methode die jij liet toepassen de Japanse methode is, dan mag je gerust Ogilvie gebruiken.
 
Als je niet zeker bent of het wel de Japanse methode is (ook gekend onder andere namen, zoals thermale reconditioning enz…) of als je weet dat het zeker niet die methode was, gebruik dan geen Ogilvie zonder dat je gesproken hebt met de kapper die je vroeger behandelde om te weten welke chemicaliën gebruikt werden. Eens je weet dat je haar niet behandeld werd met loog of hydroxides, kan je je veilig voelen bij het gebruik van Ogilvie.
 
Het spijt me dat ik je niet gewoon met “ja” of “nee” kan antwoorden, maar ik ben er zeker van dat je het ermee eens bent dat het steeds beter is om voorzichtig te zijn, vooral als je kijkt naar de ernst van de mogelijke haarbeschadiging.
 
©Kapsels.net
Foto: Rudo film/Shutterstock
 
Zie ook: Je haar permanent straightenen