Hoofdhuidmassage

Massage van de hoofdhuid
 
Vraag: Waarom masseert men in sommige kapsalons het hoofd tijdens het wassen? Doet men dit omdat dit goed aanvoelt of omdat dit goed is voor het haar?
 
Moet ik mijn eigen hoofd masseren wanneer ik mijn haar was? Moet ik bepaalde hoofdmassagetechnieken kennen om haarbeschadiging te voorkomen?

 
Antwoord: De voordelen van hoofdhuidmassage zijn algemeen bekend. Het bevordert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, wat ervoor zorgt dat het bloed blijft vloeien naar de follikels en dat er genoeg oliŽn en voedingsstoffen aanwezig zijn.
 
Het wassen vormt de ideale gelegenheid om de hoofdhuid te masseren. Denk er wel aan om de vingerbewegingen beperkt te houden, zodat u geen klitten of verward haar veroorzaakt (vooral bij krullende haartypes).
 
Alhoewel hoofdhuidmassage voordelen biedt, beoefenen de meeste kapsalons die niet vaak, omdat dit nogal wat tijd vergt. Bij de meeste kapsalons wil men een vlotte doorstroming van klanten. Maar bij de exclusievere zaken waar men de klant in de watten wil leggen, wordt heel wat aandacht besteed aan hoofdhuidmassage.
 
En wanneer u diegene die het haar wast erom vraagt, dan zal die antwoorden dat hoofdhuidmassage als onderdeel van de wasbehandeling de fooien duidelijk de lucht doet ingaan. De meeste klanten zijn dol op hoofdhuidmassage en dit kan extra fooien opbrengen.
 
©Kapsels.net
Foto: Sfrolov/Shutterstock
 
Zie ook: Hoelang moet shampoo op het haar blijven?