Kleuring boven highlights

Haar met highlights verven
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik kleurde onlangs mijn haar met catastrofale gevolgen. Ik koos als kleur praline. Ik wilde namelijk mijn middenbruin haar lightenen en highlightenen terzelfdertijd. De bedoeling was dat mijn haar lichtbruin werd met gouden highlights, maar het resultaat was totaal anders. De algemene kleur was slechts lichtjes helderder dan mijn origineel bruin en de highlights zagen er niet gelijk uit.
 
Bovenaan waren ze veel te licht en mijn lengtes waren bijna niet veranderd. Ik vraag me af of ik over deze highlights kan verven en als dit mogelijk is, of ik dan eerst een kleurverwijderaar nodig heb. Ik zou ook willen weten hoelang ik moet wachten vooraleer dit uit te proberen. HELP ME ALSJEBLIEF, WANT IK VOEL ME NET EEN WANDELENDE SNOEPSTOK!

 
Antwoord: Het zou moeten mogelijk zijn om over de highlights te verven zonder vooraf een kleurverwijderaar te gebruiken. Die producten worden gewoonlijk gebruikt om haar dat overdadig gekleurd werd te ontdoen van verschillende kleurlagen vooraleer het opnieuw te verven.
 
Zolang je haar niet beschadigd is door de methode, zou je moeten in staat zijn om het van zodra je dat wenst opnieuw te kleuren. Geef jezelf wel een diepteconditioning om het haar te beschermen en het vochtgehalte te herstellen.
 
Als ik een gokje mag wagen, dan zou ik zeggen dat de highlights er ongelijk uitzien door de warmte van de hoofdhuid, daardoor reageert het product namelijk sneller.
 
Wanneer je een nieuwe poging onderneemt, dan moet je een folietechniek gebruiken voor je highlights om de delen die moeten verhelderd worden, te isoleren. Doe de kleurmengeling eerst op het middelste deel (tussen de 2,5 5 cm van de hoofdhuid tot 5 7,5 cm van de uiteinden). Doe het product na 10 minuten op de zone rond de hoofdhuid en trek de kleuring dan door de haarpunten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over het kleuren van haar