Het bijwerken van highlights

Materiaal voor highlights
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe werk je highlights die met folie gebleekt werden bij? Ik zou graag wat info hebben in verband met deze methode. Waar moet je starten (ik vermoed achteraan het hoofd), hoe spoel je het deel dat eerst behandeld werd terwijl je wacht op het verder verloop enz...? Bedankt!
 
Antwoord: Wanneer je highlights die met behulp van folie gebleekt werden gaat bijwerken, dan moet je in specifieke secties werken (achter, boven, links opzij en rechts opzij). Afhankelijk van hoe snel het haar reageert, moet je de delen misschien nog onderverdelen.
 
De meeste kappers gebruiken bijkomende hulpstukken om met folie te bleken of te retoucheren. Zo hebben ze onder andere sproeiflessen met shampoo/watermengelingen en zuiver water voor het spoelen en extra handdoeken. Doe het bleekproduct op het haar terwijl je folie gebruikt om het haar te isoleren en hou het proces in de gaten. Start onderaan je sectie en werk naar boven toe.
 
Wanneer het haar voldoende verhelderd is, spuit je de shampoomengeling op het haar. Laat alles schuimen en doe daarna dat gedeelte haar tussen de plooien van een handdoek. Gebruik het zuiver water om te spoelen. Herhaal deze methode bij alle andere secties om zo alle highlights bij te werken.
 
Van zodra alle delen behandeld zijn, moet je het haar volledig wassen en zoals gewoonlijk conditionen. Spoel met koud water om de cuticula (schubbenlaag) te helpen sluiten. Op die manier zorg je ervoor dat je haar op een veilige manier verhelderd wordt in de highlights die jij wil.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over het kleuren van haar