Highlights en peroxide

Bruin haar met highlights
Foto: Thismops/Shutterstock
Vraag: Ik hou van mijn haar, maar het is erg fijn en een kleurtoepassing lijkt het steeds slap te maken en zorgt voor gespleten uiteinden. Op dit ogenblik is het 100 % natuurlijk midden- tot donkerbruin.
 
Ik zou wat lichtjes blekere highlights met een natuurlijke look willen toevoegen zonder het te scheuren of vatbaar te maken voor beschadiging. Zijn er producten beschikbaar bij de kappers die het haar op een natuurlijke manier kunnen verhelderen zonder harde peroxide? Bedankt!

 
Antwoord: Voor zover ik weet bestaat er niets om het haar te verhelderen zonder hetzelfde te doen van peroxide en dat kan het haar beschadigen. Er zijn echter verschillende sterktes van peroxide voor gebruik in haarkleuring.
 
Ik adviseer om een kleur te gebruiken die één of twee tinten lichter is dan je natuurlijke kleur en om die te combineren met peroxide volume 20. Die vind je in je lokale schoonheidszaak. Je vindt daar eveneens een additief om te gebruiken in de kleurmengeling: dit product voegt glans toe aan het haar, helpt bij gespleten uiteinden en geeft het gekleurde haar een mooie schittering.
 
Misschien kan je wel overwegen om helemaal geen highlights toe te passen en enkel op zoek te gaan naar een glanskleuring zonder kleurend effect. Dit product voegt alleen maar glans toe aan het haar en zal je haar méér lichtreflecterend maken, waardoor je een diepere gloed krijgt in een veel milder proces. Het glansproduct zal de natuurlijke kleurvariatie in je haar accentueren zonder highlights toe te voegen.
 
Zorg ervoor dat je na om het even welke kleuring je haar goed gaat conditionen. Dit helpt om de cuticula (schubbenlaag) af te dichten en houdt het haar gezond. Er bestaan conditioningbehandelingen voor na het kleuren die speciaal hiervoor bestemd zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over het kleuren van je haar