Hennakleuring en permanenten

Haarkleuring met henna
Foto: Shutterstock
Vraag: Hallo, ik heb hulp nodig en ik hoop dat je me kunt helpen. Ik ben een Afrikaanse dame van 29 jaar. Ik verhuisde een paar jaar geleden naar Europa en voorheen had ik nooit problemen. Nu moet ik mijn haar zelf permanenten, want er zijn weinig Afrikaanse mensen waar ik woon.
 
Ik herinner me dat ik een paar maanden geleden mijn haar kleurde met henna. Ik begon te merken dat er een probleem was met mijn haar als ik het waste en niet ging straightenen. Ik gebruikte ook geen rollers. Eens mijn haar droog was, kon ik voelen dat de rechterkant van mijn hoofd achteraan was net alsof ik mijn haar daar nooit gepermanent had. En nu is dit al overal op mijn hoofd zo. Deed ik iets verkeerd? Wat is jouw antwoord hierop?

 
Antwoord: Wel, het permanenten van haar na een kleuring met henna staat bekend als probleemgeval, aangezien de henna de neiging heeft om een laagje te leggen op het haaroppervlak en voorkomt dat de chemicaliŽn van de permanent kunnen binnendringen. Het klinkt vreemd dat het zo lang geduurd heeft vooraleer je haar een opmerkelijke reactie vertoonde.
 
Het is mogelijk dat doordat de henna een laagje op het haar legde vůůr het permanenten, je haar de chemicaliŽn niet volledig absorbeerde en daardoor nu sneller zijn krul verliest als resultaat. Het best kan je de resterende henna proberen te verwijderen vooraleer het haar opnieuw te permanenten.
 
Dit kan het makkelijkst gedaan worden door het toepassen van minerale oliŽn op het haar en door het hoofd te bedekken met een plastieken kap. Laat de olie tenminste 30 minuten op het haar en gebruik een haardroger om het haar te verwarmen. Na 30 minuten was je de minerale olie uit het haar met behulp van een reinigende shampoo om de olie te helpen afbreken.
 
Het kan dat je het haar meerdere malen moet wassen om alle olie te verwijderen. Ga het haar goed conditionen na het wassen, aangezien de reinigende shampoo het vocht uit het haar kan wegnemen.
 
Verder is het een goed idee om steeds reinigende shampoo te gebruiken vůůr het permanenten. Zo help je het haar zich voor te bereiden om de chemicaliŽn van de permanent op te nemen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kleurverwijderaars voor henna