Haarwortels lichter van kleur

Het verven van de haarwortels
Foto: Alex Oakenman/Shutterstock
Vraag: Help! Ik verf mijn jaar al jaren aan een stuk. Recent heb ik gemerkt dat mijn wortels lichter zijn dan de rest van mijn haar. Hoe komt dit in godsnaam? Het is erg zichtbaar en ik kan maar niet bedenken wat het probleem zou kunnen zijn. Ik heb dezelfde kleurschakering gebruikt en heb niets veranderd aan mijn verfritueel. Kunt u mij helpen begrijpen wat het probleem zou kunnen zijn? Bedankt.
 
Antwoord: Ok, eerst en vooral moet ik dit bekijken vanuit twee verschillende mogelijke standpunten, omdat ik niet zeker ben wat u bedoelt met bovenstaande uitleg. Om tijd te sparen zal ik antwoorden op beide mogelijke situaties.
 
Bedoelt u dat de uitgroei lichter is dan voorheen gebruikelijk was, dan is de vermoedelijke oorzaak het verouderingsproces. Naarmate we ouder worden kan het dat de follikels waarin het haar groeit minder pigment beginnen te produceren, wat resulteert in haar dat lichter van kleur is. De haarkleur verbleekt van nature naarmate we verouderen, maar gewoonlijk is dit zon subtiele overgang dat u de verandering niet opmerkt. Het is wanneer we een drastische stopzetting van de pigmentproductie in de follikel ervaren dat we het opduiken van grijs haar zien.
 
Bedoelt u dat het kleurproces resulteert in haar dat bij de hoofdhuid lichter is dan voorheen, dan zijn er een aantal mogelijkheden. De hierboven vermelde natuurlijke verheldering van het haar zou de kleurresultaten kunnen benvloeden. Bovendien kan de textuur van ons haar veranderen naarmate we verouderen en als uw haar fijner van textuur geworden is, dan zou het kleurproces een lichter resultaat kunnen veroorzaken.
 
Het is zo dat dit zelfs een combinatie van factoren zou kunnen zijn. Ik kan alleen maar veronderstellingen maken, want ik kan uw haar niet van nabij bekijken en heb geen voorafgaande ervaring met het haar om te kunnen vergelijken.
 
Mijn eerste suggestie is om ervoor te zorgen dat de kleur die u gebruikt GEEN verhelderende kleurformule bevat. Bekijk het haar ook zorgvuldig om te zien of de textuur anders is dan voorheen. Ik zou u aanraden om minstens eens te rade te gaan bij een professioneel kapper: die kan uw haar bekijken en zien wat de eigenlijke oorzaak van uw probleem zou kunnen zijn.
 
Als het haar ng te oranje is, herhaal dan de hele zaak.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De punten van mijn haar zijn lichter na het bijkleuren