Haarverlies en extensions

Uitdunnende haren
 
Vraag: Ik ben een vrouw met haar dat bovenaan aan het uitdunnen is. Ik blijf élke dag haar verliezen; ik zie het aan mijn borstel en rollers. Ik zou wat advies willen over extensions of weaves.
 
Antwoord: Ik ben bang dat gezien jouw probleem – uitdunnend haar en haarverlies – jij misschien géén ideale kandidate bent voor extensions of weaves. Beide technieken gebruiken jouw natuurlijke haar als basis, maar op een verschillende manier.
 
Met weaves wordt je natuurlijke haar gevlochten tot een lange smalle baan waar dan een haarweefsel aangenaaid wordt met behulp van een neutraal gekleurde draad. Er bestaat eveneens een methode van weaves waarbij het haarweefsel aan het bestaande haar gehecht wordt via een speciaal bindmiddel.
 
Het grootste verschil met extensions zit in het aantal haren dat tegelijk bevestigd wordt. Er bestaan gevlochten extensions waarbij het natuurlijke haar gevlochten wordt en extensionhaar in de vlecht geweven wordt om het haar langer te doen lijken. En de nieuwste haarverlengingstechniek werkt via bondingen, waarbij extra lokken in kleine groepjes bevestigd worden aan natuurlijke lokken (soms slechts één tot drie extensionharen aan één lok natuurlijk haar) met een speciaal bindmiddel en speciaal gereedschap om de bevestigingspunten af te dichten.
 
Al deze technieken zetten het haar onder spanning – in verschillende mate weliswaar. En als je natuurlijke haar aan een veelbetekenend tempo aan het uitdunnen is, dan kan je begrijpen waarom deze technieken niet echt bij jou passen. Het zou kunnen dat je geld uitgeeft aan één van deze methodes énkel en alleen maar om te moeten vaststellen dat je extensions loskomen of volledig uitvallen samen met je natuurlijke haar.
 
Vooral de bondingmethode is kostelijk en het zou niet verstandig zijn die methode te gebruiken, tenzij je natuurlijk de oorzaak van je haaruitval achterhaalt en die kan doen stoppen.
 
Het is eigenlijk je haaruitval waar ik me het méést zorgen over maak. Ongeveer 40 % van de vrouwen stelt wat haaruitdunning vast rond de leeftijd van 35 jaar, maar als je haarverlies veelbetekenend is en permanent, raadpleeg dan alsjeblief een dokter. Haarverlies kan een teken zijn van ziekte of gebrek aan hormonaal evenwicht; dit zijn zaken die een onderbreking in de normale haargroeicyclus teweegbrengen. Véél van deze aandoeningen zijn te behandelen en het kan dat je haar in sommige gevallen opnieuw begint te groeien, afhankelijk van de oorzaak.
 
Ondertussen is het overwegen van pruiken of haarstukjes een bétere oplossing om af te rekenen met je uitdunnend haar. Je kan pruiken en haarstukjes verkrijgen die gemaakt zijn om onzichtbaar over te gaan in je natuurlijke haar en die je dikker uitziend haar bezorgen zonder je bestaande haar te beschadigen. De kostprijs van pruiken verschilt naargelang de kwaliteit en vezels waaruit de pruiken gemaakt zijn.
 
Bovendien hebben de allerlaatste innovaties in de synthetische scheikunde gezorgd voor érg natuurlijk uitziende synthetische pruiken die helemaal niet duur zijn en eruitzien nét als écht menselijk haar. De kostprijs van een goede pruik is vergelijkbaar met de kostprijs van de minder dure weaves en extensions.
 
Los van de manier waarop je je haarverlies wil aanpakken, is het méést belangrijke voor jou dat je naar een dokter stapt om de oorzaak van je haarverlies te bepalen en een behandeling te starten. Ik wens je het allerbeste.
 
©Kapsels.net
Foto: Sakoodter Stocker/Shutterstock
 
Zie ook: Kaal worden van extensions