Afrikaans haar ontkrullen

Ontkruld Afrikaans haar
Foto: Olena Yakobchuk/Shutterstock
Vraag: Hallo. Hoeveel keer per week mag een vrouw met Afrikaanse roots haar haar ontkrullen?
 
Antwoord: Als een vrouw van Afrikaanse origine haar haar passend verzorgd heeft en het gezond en in goede conditie is EN indien de juiste stylingproducten en toepassingen op de juiste manier gebruikt worden, dan mag ze haar haar zoveel ontkrullen als nodig is om de stijl te behouden die ze wenst.
 
De stijltang zou enkel zo warm mogen hebben als nodig is om glad steil haar te bekomen. Elke overdaad aan warmte kan het haar beschadigen door vocht te onttrekken.
 
Ik ken vrouwen van Afrikaanse origine die hun haar dagelijks ontkrullen en die mooi gezond haar hebben. Het is een feit dat zij hun haar zéér goed verzorgen. Zij gebruiken dagelijks conditioner, houden de pennen van hun stijltang zorgvuldig onder controle en gebruiken beschermende producten om beschadiging door hittestyling te vermijden.
 
Het is belangrijk om eraan te denken dat er bij het gebruik van een stijltang géén stoom of rook mag ontstaan tijdens het ontkrullen. Als er stoom is, dan is het haar dat ontkruld wordt niet droog genoeg voor het stylen. Is er rook of de geur van verschroeid haar, dan is de tang té heet en zou ze juist afgesteld moeten worden.
 
Als je haar tekenen vertoont van droogheid, kroezen en/of afbreken, dan is je haar beschadigd en zou het niet ontkruld mogen worden zonder heel speciale voorzorgen. Het is misschien ook aan te raden in sommige gevallen om het ontkrullen uit te stellen tot het haar een betere conditie heeft en gezonder is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een keramische stijltang beter voor het haar?