Verwijderen van haarlijnhaartjes

Haarlijn met haartjes
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik heb een ongewoon probleem, mijn voorhoofd is wat té klein en ik vroeg me af hoe ik haarlijnhaartjes kan laten verwijderen; is er één of andere specialist die dit doet?
 
Antwoord: Het verwijderen van ongewenste haartjes gebeurt op een gelijkaardige manier, los van de plaats waar ze voorkomen. Alles hangt af van het niveau van permanentie dat je wil.
 
Met het pincet uittrekken en scheren, ontharingscrèmes en waxmethodes, allen zorgen ze dat ongewenste haartjes verdwijnen, maar allen hebben ze slechts een tijdelijk resultaat. Haar dat met deze methodes verwijderd werd, kan opnieuw zichtbaar worden na een aantal dagen of weken, afhankelijk van de gekozen methode en de diepte waarop het haartje verwijderd werd.
 
Voor ontharing die meer permanent is, zal je moeten je toevlucht nemen tot elektrolyse- of laserbehandeling, twee methodes die van zichzelf beweren dat ze “permanent” zijn, ofschoon ze meerdere behandelingen vereisen voor de effecten “permanent” worden.
 
Enkel getrainde en gediplomeerde technici kunnen deze methodes uitvoeren en ik zou aanraden om naar je dokter of dermatoloog te gaan voor een verwijzing om er zeker van te zijn dat je iemand voor je hebt die gekwalificeerd is.
 
De bedoeling van deze “permanente” toepassingen is de follikel die het haar in de ongewenste zone produceert te vernietigen. Elektrolyse gebruikt een elektrische lading die langs de haarschacht geleid wordt om de follikel te verbranden, terwijl de laserbehandeling stoten van laserlicht gebruikt voor hetzelfde doel.
 
De methodes kunnen duur uitvallen, niet alleen per sessie, maar ook door het feit dat vaak meerder sessies nodig zijn voor blijvende resultaten. Je krijgt ook niets terug via verzekeringen, want het gaat om facultatieve schoonheidsbehandelingen.
 
Je zal eens goed je persoonlijke situatie moeten analyseren en kijken wat voor jou de beste optie is. Spreek met je dokter over de kostprijs van de permanente behandelingen en vraag naar een eerlijke schatting van de totaalprijs vooraleer je je tot iets verbindt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Babykrullen bij de haarlijn aan je voorhoofd