Babykrullen

Haarlijn met babykrullen
Foto: Irina Bg/Shutterstock
Vraag: Ik heb géén krullend haar, maar aan de voorkant van mijn hoofd bij de haarlijn heb ik kleine babykrullen die uitsteken. Hoe véél haarlak of mousse of gel ik ook gebruik, ze blijven maar voor de dag komen. Ze ergeren me eigenlijk wel en mijn vriendinnen zeggen me dat ik ermee zal moeten leren leven. Ken jij een manier om ervan af te raken?
 
Antwoord: Dit is een algemene klacht bij vrouwen met langer haar die hun haar achterwaarts of opgestoken willen dragen. Ongelukkig genoeg is er slechts één manier om die haartjes kwijt te raken en dat is één van de vele verwijdermethodes: scheren, waxen of epileren.
 
Deze methodes zijn alleen écht bruikbaar wanneer de “babyharen” vóór de haarlijn verzameld zijn. Véél vrouwen klagen over een strook van deze langere, ultrafijne haartjes die ongeveer 1 cm breed is over de voorkant van hun haarlijn.
 
Als (wat bij jou het geval lijkt te zijn) deze haartjes zich áchter de voorste haarlijn bevinden, dan zal je niet zomaar in staat zijn om ze te verwijderen, behalve dan door ze met een pincet uit te trekken, maar dat zou vervelend en oncomfortabel zijn.
 
Het kan echter dat je, afhankelijk van de lengte van deze haren, het nuttig vindt om een steiltang te gebruiken om de haren steil te helpen maken en ze op die manier forceert om platter tegen het hoofd te gaan liggen.
 
Denk eraan dat het gebruik van vocht en/of warmte de zijdelingse banden van het haar kan breken en je op die manier in staat stelt om het golfpatroon te hervormen. Het gebruik van de combinatie van haarspray en steiltang kan je helpen om de weerspannige haartjes te doen overeenstemmen met het kapsel dat jij wil.
 
Los hiervan, vrees ik dat het béste wat jij kan doen is om het optreden van deze haartjes te minimaliseren door het gebruik van producten zoals sprays en gels of pommade die doeltreffend is en makkelijker toe te passen op kleinere doelgebieden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarlijn en vellushaar