Afrikaans haar kleuren

Afrikaanse vrouw met lang haar
Foto: Hugo Felix/Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik heb 8 uur nodig om mijn haar te behandelen omdat ik een Afrikaanse vrouw ben met haar dat reikt tot het midden van mijn rug. Maar nu wil ik het permanent kleuren.
 
Ik heb geen permanent of iets dergelijks; mijn haar is volledig natuurlijk, dus wat zou ik als volledig veilige kleuring kunnen gebruiken voor mijn haar?

 
Antwoord: Wel, gezien de lengte van je haar, zou ik aanraden om een salon binnen te stappen om je haar te laten kleuren, alleen al omdat het zelf klaren van de klus een moeilijke opdracht zal zijn.
 
Wil je het tóch zelf doen, dan adviseer ik om de hulp van een vriend in te roepen; die kan dan helpen om je haar aan de achterkant van je hoofd te kleuren, want daar kan je het moeilijkst zelf aan.
 
Wat producten betreft, maken wij er een gedragscode van om géén specifiek merk of specifieke productenlijn aan te bevelen, want wij hebben géén banden met welke producent dan ook en dragen de objectiviteit hoog in het vaandel. Ik kan je wél aanraden om je lokale supermarkt binnen te stappen en op zoek te gaan naar producten die speciaal bestemd zijn voor vrouwen van Afrikaanse oorsprong. Als je onzeker bent over het te kiezen merk, ga dan voor merken die al een tijdje bestaan.
 
Denk er alsjeblief aan om je haar niet ál te veel lichter te maken dan je natuurlijke kleur, anders riskeer je beschadiging van het haar. Elke kleur die méér dan 4 tinten lichter is, zou enkel mogen aangebracht worden in het kapsalon, want dit vereist een extreem precieze handeling en een professioneel kapper zal méér ervaring hebben en zal béter in staat zijn om de noden van de methode in te schatten om je haar die kleur te geven waar jij van droomt.
 
Wees alsjeblief extra voorzichtig met het lichter maken van je natuurlijke kleur. Ik zou het doodjammer vinden dat je haar, waar je zóveel geduld hebt moeten mee hebben eer het zo lang was, beschadigd raakt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wat is de beste kleur voor Afrikaans haar?