Haarkleur voor Afrikaans haar

Afrikaanse vrouw
Foto: G. Allen Penton/Shutterstock
Vraag: Ik heb een vraag betreffende haarkleur. Ik ben een Afrikaanse vrouw met donkere huidskleur. Ik zou willen weten wat de beste kleur voor mijn haar is.
 
Mijn natuurlijke haarkleur is (git)zwart. Ik wil iets dat de aandacht trekt, maar niet overweldigend is.

 
Antwoord: Ik wil niet klinken alsof ik je niet au sérieux neem, want dat doe ik juist wél, maar de BESTE kleur voor je haar is je natuurlijke kleur.
 
Methodes om haar te kleuren kunnen hard zijn voor het haar, in het bijzonder voor mensen van Afrikaanse oorsprong, van wie het haar meestal een grote dichtheid heeft en méér poreus is dan het haar van andere etnische groepen. De risico’s van ernstige beschadiging worden groter naarmate het haar vaak steil gemaakt wordt en vaak met warmte behandeld wordt.
 
Maar het is niet alleen onrealistisch om een volledige etnische groep te verbieden om voordeel te halen uit het gamma dat beschikbaar is voor andere groepen, het is ook niet fair. Daarom ben ik steeds voorzichtig en matig in mijn uitspraken, vooral wanneer het gaat om haarkleur.
 
De meeste mensen met Afrikaanse roots hebben de donkerst mogelijke schakering van natuurlijke haarkleur en de meeste kappers gaan ermee akkoord dat het ongezond is om het haar méér dan 4 tot 5 tinten lichter te maken. Gelukkig is er niet veel nodig om een aanzienlijke verandering in kleur te creëren, gezien de donkerheid van de natuurlijke kleur.
 
Ik zou persoonlijk aanbevelen dat je een kleur overweegt die een paar tinten lichter is dan je natuurlijke kleur en een kleurtoon heeft die past bij je huidskleur – warmere rode en kaneeltonen voor de bruinere huid en violet en pruimkleuren voor de huid die meer indigoschakeringen heeft.
 
De enige keer dat ik superlichte haarkleuren (zoals blond) zou tolereren, is wanneer je haar heel, heel kort is. Ik heb zéér aantrekkelijke kopjes gezien voor donkerhuidige dames door het haar lichter te maken tot lichtblonde schakeringen en door vingerstylingtechnieken te gebruiken.
 
De reden waarom het méér aanvaardbaar is vanuit het standpunt van gezond haar gezien, is dat je zo’n kort haar kan laten uitgroeien wanneer het beschadigd wordt en je de beschadiging kan wegwerken in een paar maanden door het haar te knippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over haar verven