Hoe haargroei verbeteren

Vrouw die gelukkig is met haar haargroei
Foto: Koldunov/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik mijn haargroei verbeteren? Bestaan er speciale shampoos, crèmes of andere producten die ik kan gebruiken?
 
Antwoord: Ondanks alle beweringen van ontelbare producten die beloven om uw haar te doen groeien en u langer, weelderiger en voller haar te geven, zijn er momenteel slechts TWEE waarvan klinisch bewezen is dat ze de haargroei versnellen.
 
Het gaat meer bepaald over Minoxidil en Finasteride, voornamelijk gebruikt om androgene alopecia en andere vormen van haarverlies te behandelen. Er zijn echter ook grote beperkingen. Finasteride mag niet gebruikt worden door vrouwen en beide producten zijn enkel efficiënt zolang u ze gebruikt. Stopt u met ze in te nemen, dan valt het haar opnieuw uit.
 
Wat shampoos en haarverzorgingsproducten betreft om haargroei een boost te geven en te ondersteunen, zijn er enkele kwaliteitsproducten die ideaal zijn om te helpen met haarproblemen die de groei afremmen.
 
Haarverzorgingsproducten zoals in de “Beautiful Lengths” collectie van Pantene zijn bedoeld om het haar gevoed en in ideale conditie te houden om breuk te vermijden en het haar te helpen groeien tot zijn maximum potentiële lengte. Pantene is natuurlijk niet het enige merk met formules voor haargroei, kies dus gerust uw favoriete merk of het merk dat het best past bij uw budget.
 
Verkiest u een meer homeopathische/organische optie om het haar sterker te maken en haargroei te bevorderen, dan kunt u – zoals veel Mediterraanse vrouwen – kiezen voor de voordelen van olijfolie als voedend en conditionerend middel. Wilt u olijfolie gebruiken, kies dan de lichtere versie. Anders gaat het haar ruiken zoals een slaatje.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Voeding voor beter haargroei