Van haar met slag naar steil haar

Stijltang
 
Vraag: Ik heb een vraagje. Ik heb flinke slagen in mijn haar, maar wil graag van mijn slagen af. Ik wil mijn haar wel laten groeien, maar ik wil graag naar steil haar. Wat kan ik hieraan doen?
 
Antwoord: Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je haar steil te maken.
 
Je kan het bv. straightenen met de stijltang. Dit mag/kan je elke dag doen, wel met een goede tang en de juiste producten erbij zodat je je haar niet beschadigt. Het best gebruik je een stijltang van goede kwaliteit. Bijvoorbeeld een stijltang met een keramisch verwarmingselement en keramische platen, zodat ze je haar niet uitdroogt.
 
Wanneer je hierbij ook het juiste product gebruikt, dan gaat je haar méér glanzen, houdt het meer vocht vast en pluist je haar minder. Je haar wordt hier ook weer sterker van, dus dit is alleen maar beter. Was je je haar, dan krijg je wel opnieuw je eigen haarstructuur. Je kan dus eens afwisselen.
 
Je kan je haar ook definitief laten straightenen, zodat het na het wassen gewoon recht blijft zoals na de behandeling. Er bestaan verschillende straightbehandelingen en sommige zijn ammoniavrij.
 
Een kwaliteitsvolle straightbehandeling houdt je haar zo gezond mogelijk. Dit is heel belangrijk, omdat de meeste behandelingen je haar juist veel beschadigen en dan is het haar wel recht, maar zo droog dat je er niets meer mee kunt.
 
Zie ook: Is een keramische stijltang beter voor jet haar?