Haar langs achter samenbinden

Achteraan strak samengebonden haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Is het dagelijks langs achter samenbinden van mijn haar de oorzaak van mijn achteruitgaande haarlijn?
 
Antwoord: Tenzij je je haar met HEEL veel spanning achteruittrekt, zou ik geneigd zijn te zeggen “nee”. Als je genoeg spanning op je haar steekt zodat de haren losraken van de hoofdhuid, dan ben ik er zéker van dat je dit zou gemerkt hebben. Je zou vermoedelijk ook tekenen zien van afbreken en uittrekken van het haar.
 
Een teruglopende haarlijn wordt gewoonlijk veroorzaakt door het haar dat afgeworpen wordt. Als je echter haren met hoofdhuiddeeltjes op het einde opmerkt in de speld van je paardenstaart of op je kam of borstel of als je een toenemend aantal kortere, afgebroken haarlokken bij het voorhoofd ziet, dan is het redelijk om te veronderstellen dat het haarverlies bij de voorste haarlijn een resultaat is van je stylingtechnieken.
 
Als je je haar achteruit trekt, moet je ervoor zorgen dat je het vastmaakt zonder al te veel spanning. Je kan verder spanning op het haar verhinderen door een glansspray te gebruiken om de cuticula (schubbenlaag) zachter te helpen maken.
 
Als je géén tekenen ziet van schade door styling of spanning op het haar, dan ga je best naar een dokter om mogelijke oorzaken voor je haarverlies te bespreken. Je zegt niet of je een man of een vrouw bent, dus kan ik ook geen veronderstellingen maken over of het verlies zou kunnen te maken hebben met mannelijke kaalheid. Zelfs dan kan je dokter helpen om medische oorzaken voor het verlies uit te sluiten en kan hij suggesties doen en helpen als het probleem een biologische oorzaak heeft.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waarom breekt mijn haar bij de haarlijn?