Relaxers op basis van guanidinecarbonaat

Vrouw met bruin krullend haar
 
Vraag: Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik {merknaam weggelaten} Relaxer toegepast op mijn haar. (Ik ben niet van Afro-Amerikaanse oorsprong, ik ben blank, maar heb erg dik, erg krullend donkerbruin haar.) Het product bevatte guanidinecarbonaat.
 
Ik wil mijn haar nu chemisch straightenen met {merknaam weggelaten} straightener, maar op de verpakking staat dat je dit product niet mag gebruiken als je in het verleden relaxers gebruikte die guanidinecarbonaat bevatten.
 
Is het lang genoeg geleden en mag ik nu de straightener gebruiken zonder mij zorgen te maken over eventueel uitgedroogd haar? Hoe bepaal je of het nu al dan niet lang genoeg geleden is? Als dit niet het geval is, wat kan ik dan doen? Ik apprecieer elke vorm van advies.

 
Antwoord: OKů Je MAG GEEN straighteners op basis van thio gebruiken op haar dat behandeld werd met guanidinecarbonaat of hydroxide relaxers. Aangezien het anderhalf jaar geleden is, zit je vermoedelijk veilig, op voorwaarde dat je je haar regelmatig hebt laten bijknippen en dat het minder dan 20 cm lang is.
 
Als je nog een deeltje haar hebt dat behandeld werd met guanidinecarbonaat, dan zal dat deeltje zwaar verbrand worden door de straightener die je vermeldt. Het andere haar (dat dus nieuw gegroeid is) zou moeten reageren zoals verwacht.
 
Je moet dus zelf de status van je haar beoordelen. Als je je haar sindsdien niet meer hebt laten knippen, dan zullen de onderste delen ervan vatbaar zijn voor beschadiging. Je kan opteren om die delen af te knippen en dan de straightener op basis van thio toepassen of gewoon de relaxer van vroeger blijven gebruiken.
 
De enige andere mogelijkheid zou zijn om het haar dagelijks te straightenen met een stijltang.
 
©Kapsels.net
Foto: Jeanette Dietl/Shutterstock
 
Zie ook: Meer over haar straightenen