Gezond haar laten groeien

Zwarte vrouw met gezond haar
Foto: Djomas/Shutterstock
Vraag: Ik ben een Afrikaanse vrouw die enkele tips zou willen over het verzorgen van mijn natuurlijk haar. Ik heb reeds problemen gehad bij het laten groeien ervan. Het is tamelijk ongelijk en het lijkt of delen ervan met het scheermes afgeschoren zijn.
 
En telkens ik het was en beoordeel, lijkt niets te zijn veranderd, mijn haar lijkt maar niet te willen groeien. Dus vroeg ik me af hoe ik dit probleem te lijf kan gaan en mijn haar opnieuw gezond kan laten groeien.

 
Antwoord: Wel, eerst en vooral zou je je dokter moeten raadplegen voor een check up. Zo zal je er zeker van zijn dat er géén medische reden is waarom je haar niet wil groeien. Er zijn medische toestanden die een effect kunnen hebben op de haargroei. Sommige medicijnen zullen ook de wijze waarop het haar groeit beïnvloeden en als je één of ander geneesmiddel neemt, dan zou je moeten vragen aan je dokter of mogelijke nevenwerkingen ook verband houden met haargroei.
 
Je moet óók naar je voeding kijken. Om gezond groeiend haar te hebben, moet je een evenwichtige voeding nemen rijk aan proteïnen (want haar is gemaakt van proteïnen). Zorg ervoor dat je de geschikte voeding hebt. Er zijn een aantal vitaminesupplementen op de markt die beweren dat je haar er sterker van wordt en méér groeit, maar los van de algemene voordelen van vitaminesupplementen, hebben deze supplementen géén bewezen voordeel bij het groeien van haar. Je zal méér baat hebben bij een evenwichtige voeding met een goede basis multivitaminen.
 
Naast dit alles, zou je je haar goed moeten verzorgen. Het haar zou elke dag geconditioned moeten worden, of je het nu wast of niet. Daarbij is een wekelijkse diepteconditioning goed om het haar sterker te maken en het vrij te houden van gesplitte uiteinden. Zorg er verder voor dat je je haar zacht behandelt. Gebruik steeds een kam met wijde tanden wanneer het mogelijk is, want brushborstels en kammen met fijnere tanden kunnen zorgen voor druk op het haar en het breken ervan.
 
Wees alert voor tekenen van schade (kroeshaar, ruwe textuur, tekenen van breken) en behandel die onmiddellijk. Producten op basis van silicone om het haar te ontwarren en glansproducten kunnen je helpen bij het kammen van het haar om té veel druk te voorkómen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Yoghurt voor snellere haargroei