Vet haar genezen

Vet haar
 
Vraag: Ik heb lang haar dat tamelijk dik is. Ik was mijn haar om de drie dagen en gebruik conditioner.
 
Het probleem is dat mijn haar steeds vettig lijkt dichtbij de hoofdhuid, maar als ik mijn haar vaker was, zelfs mt conditioner, dan beginnen mijn haarpunten er erg droog uit te zien. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

 
Antwoord: Je hebt een veel voorkomend probleem en gelukkig zijn er een paar eenvoudige oplossingen. Eerst en vooral kan je een milde oplossing van 50% azijn en 50% water proberen om het teveel aan olie uit te spoelen tussen de wasbeurten in.
 
Plaats een handdoek rond je nek en doe met een fles met punt (zoals voor kleuring) de azijn/watermengeling op de hoofdhuid terwijl je je haarpunten wg van het hoofd houdt. Laat de oplossing een paar minuutjes inwerken en spoel met erg warm water.
 
Je zou ook een klein beetje shampoo direct kunnen toepassen op de hoofdhuid en die enkel bij de hoofdhuid masseren. Hou dan de haarpunten wg van het hoofd bij het uitspoelen. Doe daarna enkel conditioner op de uiteinden van je haar.
 
Iets wat je ook geweldig zal helpen is het borstelen van het haar (alleen wanneer het droog is) met een borstel met natuurlijke haren. Dit zal de hoofdhuid stimuleren en de natuurlijke olin van het haar gelijkmatig langs de haarschacht verdelen.
 
Tot slot kan een goede oplossing voor jou bestaan uit het gebruik van een ander type conditioner. In plaats van een conditioner voor na het wassen te gebruiken, kan je wachten en een leave-in conditioner in sprayvorm gebruiken of een ontwarformule. Zo kan je het deel van het haar dat cht behandeld moet worden nauwkeurig bereiken zonder de hoofdhuidzone t veel te verzadigen.
 
©Kapsels.net
Foto: Anetlanda/Shutterstock
 
Zie ook: Vettig haar wanneer het langer is