Straling, geneesmiddelen & permanenten

Bestraling
 
Vraag: Mijn moeder heeft borstkanker overleefd. Ze heeft sindsdien twee permanenten gehad en ze lijken niet lang goed te blijven. Kan straling ervoor zorgen dat je haar geen krul aanneemt?
 
Antwoord: Volgens de research die ik gedaan heb naar de effecten van bestralingstherapie, zeggen medische professionals dat bestralingstherapie enkel invloed heeft op de delen die blootgesteld werden aan de straling. Ik vraag me echter af of je moeder ook geen chemotherapie ondergaan heeft en andere medicatie genomen heeft om haar borstkanker te behandelen.
 
We weten dat sommige geneesmiddelen veranderingen kunnen teweegbrengen in de manier waarop het haar groeit en de manier waarop het reageert op chemische methodes zoals permanenten en kleuren. Misschien zou dit kunnen verklaren waarom de permanenten die je moeder gehad heeft sinds haar behandelingen niet zo lang hun effect behouden.
 
Ik zou aanraden dat je moeder ervoor zorgt dat de kapper (of diegene die de permanent aanbrengt) bij haar volgende permanent een reinigende shampoo gebruikt vooraleer het haar rond rollers te wikkelen. Deze shampoo dient om alle oliën, resten en aanslag van permanentprocessen te verwijderen. Als zo’n shampoo voorheen niet gebruikt werd, dan kan die nu duidelijk helpen.
 
Iets wat ik eveneens aanraad – afhankelijk van de conditie en textuur van je moeders haar – is om een permanentformule te gebruiken voor “hardnekkig” haar. Zo kan het product dieper doordringen en heeft de permanent een langduriger resultaat. Deze formule is echter niet geschikt voor haar dat geverfd is.
 
©Kapsels.net
Foto: Alexandr Medvedkov/Shutterstock
 
Zie ook: De invloed van medicatie op haarkleuring