Froefroe (pony)

Vraag over een froefroe die te kort geknipt werd
 
Ik heb een vraagje. Gisteren heb ik mijn haar laten knippen bij de kapper, en ik ben niet helemaal tevreden met het resultaat. De lengte van mijn haar op zich is wel prima, maar mijn froefroe is heel kort geknipt, en eerlijk gezegd, ik vind het behoorlijk lelijk.
 
Kun je me vertellen hoelang het ongeveer zal duren voordat mijn froufrou weer een beetje "normaal" is?

 
Antwoord: Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de lengte van je froefroe. Gemiddeld groeit haar ongeveer 1 cm per maand. Dus de duur van het herstel hangt af van hoeveel je pony te kort is geknipt.
 
Je kunt dit vrij eenvoudig berekenen door de huidige lengte van je froefroe te bekijken en dan te schatten hoeveel centimeter je wilt dat het groeit voordat het weer een gewenste lengte heeft. Op basis hiervan kun je een inschatting maken van de tijd die het zal kosten voordat je froefroe weer de gewenste "normale" lengte bereikt.
 
Geduld is hier de sleutel, maar gelukkig groeit haar geleidelijk, en voor je het weet, zal je froefroe weer in vorm zijn.
 
Een woordje uitleg voor de lezers die het woord “froufrou” niet kennen: Een froefroe of froe froe, ook wel bekend als froufrou, is een informele term die wordt gebruikt om een pony te beschrijven, dus het haar dat vanaf het voorhoofd naar beneden hangt. Het is een van oorsprong Franse term die informeel wordt gebruikt in de context van kapsels en haarstijlen.
 
Zie ook: De verschillende soorten pony´s