Fijn krullend haar relaxen

Vrouw met fijn krullend haar
 
Vraag: Ik heb erg fijn krullend haar en mijn kapster stelde voor om het te laten groeien en dan te laten relaxen. Ze zei dat dit er prachtig zou uitzien. Ik maak me zorgen dat mijn haar zal uitvallen, aangezien het zo dun is. Is het gevaarlijk om haar te relaxen?
 
Antwoord: De veiligheid en resultaten van OM HET EVEN WELKE chemische toepassing – of het nu kleuren, permanenten, straightenen, relaxen of bleken is – hangt grotendeels af van de bedrevenheid van de kapper die de methode uitvoert. Aangezien je fijn haar hebt, zal je haar vermoedelijk sneller reageren op de chemicaliën dan zwaar haar. Met een goede, ervaren kapper is relaxen niet gevaarlijker dan permanenten.
 
Het goede nieuws is dat er heel wat vooruitgang geboekt is in de wetenschap achter veel cosmetische toepassingen, wat resulteert in de beschikbaarheid van mildere, efficiëntere producten die superieure resultaten bieden. Een goed voorbeeld hiervan is het Yuko Systeem om haar te straightenen (de Japanse methode dus) en recent de X-Tenso en Texturesmooth producten van L’Oréal Professionnel die bestemd zijn om krullend haar te straightenen of krullen die onhandelbaar zijn en gaan kroezen glad te maken.
 
Nog eens, zelfs met de beste producten hangen de resultaten grotendeels af van de bedrevenheid van je kapper, dus ga niet over één nacht ijs. Vraag naar referenties van klanten die dezelfde methodes hebben laten toepassen of vraag ten minste om foto’s te zien van vóór en na om je een exact beeld te kunnen vormen van wat je kan verwachten.
 
Als je een goede band hebt met je kapper/kapster en weet dat je zijn/haar werk mag vertrouwen, ga er dan gewoon voor.
 
Ik zou aanbevelen dat je, wat je ook kiest, hydroxide relaxers vermijdt, aangezien de chemicaliën permanent de chemische verbindingen van het haar breken om het te straightenen en krul te verwijderen. Dit betekent dat het veel moeilijker zal zijn om je krullen terug te krijgen, moest je dit later willen.
 
Het is een feit dat je je haar na gebruik van een hydroxide relaxer niet zal kunnen permanenten en zal moeten wachten tot het uitgegroeid en afgeknipt is vooraleer je op een veilige manier mag permanenten.
 
©Kapsels.net
Foto: Sylv1rob1//Shutterstock
 
Zie ook: Meer over haar straightenen