Croydon facelift kapsel

Victoria Beckham met een facelift kapsel
Victoria Beckham - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Vraag: Wat is een “Croydon facelift kapsel”? Ik hoorde dat dit iemand jonger kan maken. Kunt u mij méér vertellen hierover? Zal dit mijn haar beschadigen?
 
Antwoord: De term “Croydon facelift” is eigenlijk Britse slang taal voor een specifieke kapsellook. Synoniemen zijn “Council house facelift” en “Essex facelift”. De term wordt jammer genoeg niet vaak gebruikt in een flatterende context. Hij verwijst eerder naar de lagere klasse.
 
De term werd verspreid verspreid in verband met het kapsel van Victoria Beckham tijdens haar tweede verschijning als gastjurylid in “American Idol”. In elk geval is het kapsel tamelijk eenvoudig van constructie. Het haar wordt erg strak naar achter getrokken en zorgvuldig omhoog gekamd naar de kruin toe. Daar wordt het vastgezet met een haarband en vaak versierd met andere accessoires.
 
We spreken over “facelift” omdat dit kapsel werkt als een facelift. Door het strak naar achter trekken van de haren, verdwijnen de rimpeltjes (tijdelijk) in het gezicht. U krijgt dus een mooi en gaaf voorkomen.
 
Het “Croydon facelift” kapsel kan zijn tol eisen voor het haar bij té veelvuldig gebruik of wanneer het haar té strak naar achter getrokken is. De haren rond de voorste perimeter kunnen namelijk uitgetrokken worden en tractie alopecia vormen. Om dit te vermijden, moet u stylinggel of pommade gebruiken om het haar naar achter te trekken, het glad tegen de hoofdhuid houden en minder spanning in de haarband gebruiken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels om er jonger uit te zien