Extensions gemaakt uit vezels krullen en straightenen

Haar krullen
Foto: Shutterstock
Vraag: Mag ik extensions die bestaan uit vezels gaan krullen of straightenen?
 
Antwoord: Over het algemeen, ja. Je mag die krullen en straightenen – AFHANKELIJK van welk type vezels gebruikt werden voor de extensions. Diegene die gemaakt zijn op basis van natuurlijke vezels (gewoonlijk dierlijk haar) worden op dezelfde manier gestyled als gewoon haar.
 
Er zijn echter nieuwe producten op de markt die synthetische vezels gebruiken en die kunnen niet gestyled worden op een natte manier. Ze worden uitsluitend gekruld via verwarmen en afkoelen van de vezels. Die extensions moet je zorgvuldig behandelen volgens de voorschriften van de producenten.
 
Om te weten te komen wat ál dan niet kan met de extensions die jij van plan bent in je haar te laten doen, moet je nauwkeurig met de kapper spreken die jou zal onder handen nemen. Vraag of er specifieke producten zijn die jij zou moeten gebruiken en of er bepaalde limieten zijn op vlak van wat je ál dan niet kan aanvangen met je extensions.
 
Zorg dat je de instructies van de kapper nauwgezet volgt. Je loopt anders het risico om de extensions te vernielen en je natuurlijke haar mogelijk te beschadigen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mag ik extensions permanenten?