Extensions en een speciale borstel

Extensions borstelen
 
Vraag: Een deel van mijn haar brak af na een ongelukkige highlighting, dus heb ik enkele extensions nodig om de lege plaatsen op te vullen. Wat is de béste manier om extensions aan te brengen: keratineverbindingen, lijm?
 
Een salon vroeg me eveneens om speciale borstel voor de haarverlengingen te kopen: is dit noodzakelijk?

 
Antwoord: Wel, als je je het kan veroorloven, dan is de samensmeltingsmethode (met keratineverbindingen) de méést natuurlijk uitziende en de langst blijvende methode voor extensions. Het kostenplaatje zal in ruime mate afhangen van het aantal haarverlengingen dat je nodig hebt.
 
Wat de raad van het kopen van een speciale borstel voor je extensions betreft, moet ik zeggen dat als je kapper (of extensionsspecialist) je een geldige reden geeft om een speciale borstel te gebruiken, ik dan simpelweg naar die raad zou luisteren.
 
Zelfs al is er géén geldige reden, dan nog koop je best zo’n borstel zodat je, voor het geval er iets fout loopt, je recht op een herstellende dienstverlening of een terugbetaling niet verliest.
 
Met andere woorden, als de extensions vanzelf beginnen uit te vallen, wil je niet dat het salon de schuld naar jou toe schuift door te beweren dat je niet het juiste type borstel gebruikte alhoewel je die raad gekregen had van je kapper.
 
©Kapsels.net
Foto: Nadyatess/Shutterstock
 
Zie ook: Wat zijn de beste extensions?