Edwardiaanse Kapsels

Jaren 20 kapsel voor lang haar
Foto: Everett Collection/Shutterstock
Vraag: Ik ben actrice en werd gevraagd om voor een opdracht een kapsel uit de jaren 20 te dragen. Ik heb eens wat rondgekeken, maar de kapsels uit die periode lijken allemaal korte bobs te zijn.
 
Ik heb lang, erg steil bruin haar en een pony. Heb jij soms ideeën voor mij?

 
Antwoord: Terwijl lang niet alle kapsels uit de jaren 1920 korte bob kapsels waren, gingen de meeste vrouwen die de laatste modetendensen wilden volgen toch voor kort en “gooiden daarbij hun zorgen en krullen weg”. Er waren echter ook diegenen die volhardden en de moderne kapsels voor uiteenlopende redenen vermeden.
 
De periode die onmiddellijk voorafging aan de geboorte van het bob kapsel – de Edwardiaanse periode – werd gekenmerkt door vrouwenkapsels met lange krullen. Eén van die typische kapsels uit die tijd (en tot in de jaren 20) was dat kapsel met een gekrulde pony, haar dat lichtjes gekamd werd bovenaan en opzij en dan naar achter gekamd werd in een strik of speld, met de lengtes in fladderende krulletjes.
 
Als je de kans krijgt om te praten met iemand die iets méér weet over je volgende opdracht, vraag dan eens of ze specifiek zoeken naar een kort bob kapsel; het kan dat één van die langere kapsels ook voldoet. Als ze inderdaad op zoek zijn naar iets dat korter is – een klassieke Flapper look – dan zal je moeten een keuze maken: je haar kort laten knippen of gaan voor een andere oplossing.
 
En terwijl we het over andere oplossingen hebben: misschien kan je een pruik kopen en die laten knippen in een populaire bob uit de jaren 1920. Door je lang haar zorgvuldig rond je hoofd te wikkelen en door een pruikkap te dragen, kan je op die manier de lengte en look van je haar op doeltreffende wijze veranderen zonder de lengte waar je zo hebt moeten voor sparen, op te offeren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Retrokapsels