Kapsel voor dun haar

Vrouw met dun haar
Foto: Mimagephotography/Shutterstock
Vraag: Ik heb bovenaan dun haar en zou een kapsel willen dat me er niet doet uitzien als een oude vrouw.
 
Antwoord: Ik kan zeker begrijpen wat je bedoelt, want niemand wil namelijk met een kapsel rondlopen dat ze ouder maakt dan ze is. Er zijn echter zoveel factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikt kapsel dat het onmogelijk is om gewoon één kenmerk van je haar te geven (bv. dun bovenaan) en dan passende suggesties te krijgen voor een flatterend kapsel.
 
Er is ook nog het feit dat de kapselbenaming “matuur” afhankelijk is van wat op dat moment populair is bij vrouwen van een bepaald gebied. In de jaren 50 en 60 pronkten veel vrouwen met een “bubble” kapsel. De jaren 70 en 80 luidden het tijdperk in van de “wedge” look met de erg gelaagde nek.
 
In de jaren 90 zagen we het aantal “blunt cut” bobs toenemen bij oudere vrouwen. En vandaag de dag geven “razor cuts” oudere vrouwen een zachtere look. Eén gemeenschappelijk kenmerk van de meeste kapsels van oudere vrouwen is dat ze de neiging hebben om korter te zijn en gewoonlijk ook makkelijker te verzorgen zijn.
 
Met je “dun haar bovenaan” denk ik dat je misschien een gelaagde snit kunt overwegen met de kortste laagjes bovenaan. Dit zou een garantie zijn dat elke natuurlijke krul haar “volle volume” kan behouden en de indruk wekt van dikker haar bovenaan. Je kan misschien ook een brede krul permanent nemen om volume toe te voegen aan het gelaagd kapsel en het haar dikker te doen lijken.
 
Er bestaan eveneens wortellift sprays die je kan gebruiken bij het drogen van het haar om het te doen rechtop staan en ook te zorgen voor een dikkere look.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels om er jonger uit te zien