Haar met een dubbele kruin

Dubbele kruin
 
Vraag: Zou je me kunnen zeggen hoe ik een dubbele kruin aanpak? Heb ik bovenaan korter haar nodig of wat stel jij voor? Ik moet de scheiding kunnen verbergen. Help me alsjeblief.
 
Antwoord: Wel, tenzij je een piekerig omhoog staand kapsel zou willen, mag je niet korter gaan in de zone met dubbele kruin. Je hebt het gewicht van het haar nodig om het naar beneden te houden, want dubbele kruinen hebben de neiging om het haar te doen rechtstaan.
 
Mijn eerste gedacht is dat je een krullend kapsel overweegt; zo kan je de dubbele kroon camoufleren door die te bedekken met krullen. Je kan ook kiezen voor een gelaagd kapsel, maar maak dat de lagen lang genoeg zijn om het haar in de zone met dubbele kruin in de gewenste richting te houden.
 
De mťťst efficiŽnte camouflagetechniek zal afhangen van de richting van de lokken van je dubbele kruin, maar het haar langer houden zal gewoonlijk helpen om dit probleem te bestrijden. Als je voor een gelaagd kapsel kiest, probeer dan om de lagen te beperken tot de lagere uiteinden van het kapsel.
 
Er zijn ook heel wat stylingproducten die kunnen hun steentje bijdragen. Gels en gladmakende serums kunnen helpen om gewicht toe te voegen aan het haar en het in de gewenste richting doen liggen. Haarsprays kunnen ook helpen door het haar te fixeren in de gecreŽerde stijl.
 
Zie ook: De oorzaak van een weerborstel